Bakan Ergin: 'Halk Sözünü Söyledikten Sonra Hepimize Saygı Duymaktan Başka Yol Kalmaz, Buna Yargı Da Dahil'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK Başkanı Kadir Özbek'in HSYK'nın yapısını değiştiren maddenin kabulüne ilişkin sözleriyle ilgili olarak, "Bu akşam bu paket buradan 330-367 aralığında geçerse son sözü halk söyleyecek

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK Başkanı Kadir Özbek'in HSYK'nın yapısını değiştiren maddenin kabulüne ilişkin sözleriyle ilgili olarak, "Bu akşam bu paket buradan 330-367 aralığında geçerse son sözü halk söyleyecek. Halk sözünü söyledikten sonra hepimize saygı duymaktan başka bir yol kalmaz. Buna yasama da dahil yürütme de dahil yargı da dahil" dedi.
Adalet Bakanı Ergin, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in, HSYK'nın yapısını değiştiren maddenin kabulüyle ilgili, 'Sonuna kadar mücadele edeceğiz' açıklaması yaptığının hatırlatılması üzerine Ergin, bu beyanlara cevap vermeyeceğini, televizyonlar aracılığıyla bunları konuşmayacağını söyledi. Ergin, "Ancak şu kadarını ifade ederim. Yasama, yürütme ve yargı organların millet adına yetki kullanırlar. Şu anda Parlamento millet adına yetkisini kullanıyor. Şayet bu
akşam bu paket buradan geçerse, 330-367 aralığında geçerse son sözü halk söyleyecektir. Halk sözünü söyledikten sonra hepimize saygı duymaktan başka bir yol kalmaz. Buna yasama da dahil yürütme de dahil yargı da dahil" şeklinde konuştu.
Bakan Ergin, 8. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine, "Öyle bir çalışmamız yok şu anda" dedi.
Muhalefetin, bağımsız milletvekillerinin rüşvet aldığı yönünde iddialarda bulunduğunun ve Bağımsız Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın AK Parti İstanbul Milletvekili Recep Koral'a pulları verdiği yönünde bir iddianın gündeme getirildiğinin hatırlatılması üzerine Ergin şöyle konuştu:
"Şu üzüntümü paylaşayım. Maalesef Genel Kurul'daki müzakerelere baktığınız zaman son derece Genel Kurul'un mehabetine uymayan, yakışık almayan üslup kullanılıyor. Bunlar çirkin iddialar, ithamlar. Hukukun temel ilkesi şudur. İddia eden, iddiasını ispatla mükelleftir. İddia edip, çamur atıp çekilmek yakışmaz. Herkes iddiasını ispatla mükelleftir."
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in 'Engizisyon mahkemesinde yargılanıyorum' şeklindeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Ergin, "Anayasa 138 bunları konuşmayı yasaklıyor bize. Süreç devam ediyor. Soruşturma ve kovuşturmaları herkesin sabırla beklemesi lazım" şeklinde konuştu.
Meclis'te bugün suşi ikramı yapılacağının hatırlatılması ve 'Suşi yiyecek misiniz?' sorusunun yöneltilmesi üzerine Ergin, "İlk defa tanışacağım. Şimdiye kadar suşi yemedim. Nasıl bir şey olduğunu da anlamaya çalışacağım" diye konuştu.