Hollywood'un bir yıldızı daha kaydı

Amerikalı oyuncu ve film yönetmeni Dennis Hopper, hayata veda etti.

Amerikalı oyuncu ve film yönetmeni Dennis Hopper, hayata veda etti.

LOS ANGELES- Ünlülerin haberlerine yer veren TMZ.com sitesindeki haberde, pankreas kanserine yakalanan 74 yaşındaki Hopper’ın, California’daki evinde öldüğü belirtildi.

Hopper, hastalandığını geçen yıl kamuoyuna açıklamıştı. Sanatçı, son kez 26 Martta, Hollywood’daki Şöhretler Kaldırımı’nda yıldızını almak için halkın arasına karışmıştı.

Film yaşamına James Dean ile 1955’te çekilen "Asi Gençlik"te oynayarak başlayan Hopper, 1969’da hem çektiği hem de oynadığı "Easy Rider" (Geniş İnsan) ile üne kavuşmuştu. Hopper, bu filmde Peter Fonda ve Jack Nicholson ile oynamıştı.

Amerikan sinema tarihinin önemli isimlerinden Dennis Hopper’ın ölümünün öğrenilmesi üzerine, hayranlarının Hollywood’daki Şöhretler Kaldırımı’ndaki yıldızına çiçek koyduğu bildirildi.

74 yaşındaki sanatçının California’daki evinde hayata veda ettiği haberi menajeri Sam Maydew tarafından da açıklanırken, yazılı açıklamada, "Dennis Hopper, bu sabah (yerel saatle) 08.15’de metastaz yapan prostat kanserine bağlı komplikasyonlar sonucu Venice’deki evinde hayata veda etmiştir" ifadesi kullanıldı.

17 Mayıs 1936’da Kansas’da doğan Hopper, hem oyuncu hem de yönetmen olarak sinema tarihinin Francis Ford Coppola, Peter Fonda, James Dean, David Lynch, Gene Hackman, Jack Nicholson gibi dünyaca tanınmış isimleriyle çalıştı. 70’li yıllarda alkol ve uyuşturucu yüzünden zor zamanlar geçiren Hopper, aynı zamanda ressamdı. Her zaman Cumhuriyetçi Parti’ye bağlı olduğunu dile getiren sanatçı, son başkanlık kampanyası sırasında Demokratların adayı Barack Obama’yı desteklediğini açıklamıştı.

FİLMLERİ
Hayata veda eden Hopper’ın filmlerinden bazıları şöyle:

-Oyum Kime?, 2008, Oyuncu

-Aşkın Peşinde, 2008, Oyuncu

-Palermo’da Yüzleşme, 2008, Oyuncu

-Uyurgezer, 2008, Oyuncu

-Ölüler Ülkesi, 2005, Oyuncu

-Hız Tuzağı, 1994, Oyuncu

-Siyam Balığı, 1993, Oyuncu

-Çılgın Romantik, 1993, Oyuncu

-Renkler, 1988, Yönetmen

-Mavi Kadife, 1986, Oyuncu

-Kazanma Arzusu, 1986, Oyuncu

-Kıyamet, 1979, Oyuncu

-Easy Rider, 1969, Yönetmen, Senaryo ve Oyuncu

-Parmaklıklar Arkasında, 1967, Oyuncu

-Devlerin Aşkı, 1956, Oyuncu

-Asi Gençlik, 1955, Oyuncu

Radikal