Doludan Zarar Gören Üreticiye Tohum Dağıtıldı

Samsun'un Havza ilçesinde 18 Mayıs akşamı yağan dolu nedeniyle zarar gören köylere, Samsun İl Tarım Müdürlüğü'nce mısır ve ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Gidirli köyünde yapılan tohumluk dağıtımına İl Tarım Müdürü Kadir İspirli, İlçe Tarım Müdürü Hüsamettin İlhan, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Karahan ve tarım müdürlüğü çalışanları katıldı. İl Özel İdaresi kaynaklı olarak yaklaşık 40 bin TL tutarında ayçiçeği ve mısır tohumluğu zarar gören üreticilere ücretsiz verildi. Gidirli Köyü Karaçayır Mahallesi ile Şerifali, Kirenlik ve Dereköy'de doludan zarar gören yaklaşık 300 çiftçiye 4 bin kilogram mısır ve bin 100 kilogram ayçiçeği tohumluğu dağıtımı yapıldı.
Tohumluk dağıtımında açıklama yapan İl Tarım Müdürü Kadir İspirli, "Dolu afetinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak sizlerin zararlarının tespiti için çalışmalarımıza başladık. Mağduriyetinizin giderilmesi için ilk etapta sizlere İl Özel İdare kaynaklı olarak tohumluk temin edildi" dedi. AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Karahan ise bölgenin afet kapsamına alınması için gerekli müracaatları yaptıklarını vurguladı.