Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Çilek Festivaline Katıldı

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, üniversitelerin ürettikleri proje ve bilimsel çalışmalarla bulundukları kentleri kalkındıran kurumlar olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Çilek Festivaline Katıldı
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde geldiği Uşak ziyaretini tamamladı. Cuma Namazı çıkışında Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde işadamları ile bir araya gelen Bakan Yılmaz daha sonra Sivaslı ilçesi'ndeki Çilek Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi. İşadamları ile basına kapıla olarak gerçekleştirdiği toplantı sonunda bir açıklama yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kentin ekonomik ve sosyal sorunlarını masaya yatırdıklarını söyledi. Uşak Üniversitesi'nin sanayi ile yakın ilişki içerisinde olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ve üniversitenin kentin kalkınmasına ciddi katkı sağlayacağına inandıklarını kaydeden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Uşak sanayisi her geçen gün gelişiyor. Burada aslında her şey var. Kentin yöneticileri ve üniversite uyumlu bir çalışma içindeler. Sanayi ile üniversite arasında yakın bir ilişki olması beni sevindirdi. Uşak ilimiz Türkiye'nin geleceğinde önemli rol oynayacak illerimizden bir tanesi. Yeter ki uzlaşma ve birlik beraberlik içinde kentin dinamikleri ortaya çıkarılsın. Uşak'ın istihdam, dış ticaret ve enerji ile ilgili sorunları var. Mesleki eğitim konusu ile ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Bizimle ilgili konuları yakından ilgilenirken diğer bakanlıkları ilgilendiren sorunları ilgili bakan arkadaşlara ileteceğiz"dedi.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, işadamları ile yaptığı toplantının ardından Sivaslı İlçesi'nde 24. Çilek Festivaline katıldı. Bakan Yılmaz, festivalin açılış töreninde en güzel çilek yarışmasında dereceye giren üreticilere ödül vererek festival alanındaki standları gezdi. Devlet Bakanı Yılmaz burada yaptığı konuşmada üniversitelerin önemine dikkati çekerek şunları söyledi; " Tarımımızda genel bir sorun var. Çok küçük üreticilerimizden dolayı rekabet gücümüz çok az. Üretim konusunda güç birliği yapmak zorundayız. Ürünlerimizin daha iyi fiyatlara ve daha iyi koşullarda pazarlanması gerekiyor. Aksi takdirde uluslar arası arenada rekabet etmemiz mümkün değil. Ürün kalitesi ve pazarlama tekniğini geliştirmek için üniversitelerimizden daha fazla yararlanmamız lazım. Uşak Üniversitesi yeni kurulan genç, önü açık bir üniversite. Bugün gidip gördüm iftihar ettim. Kentin gelişmesinde lokomotif bir görev üstlenecek hale gelmiş. Üniversiteler ürettikleri projeler ve bilimsel çalışmalarla bulundukları kentleri kalkınmaların kurumlarıdır. Yine üniversiteler sanayi ve tarım kesimi ile kurduğu ilişkilerle bölgesel kalkınmanın da öncüsü olmalıdır"
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, festival açılışının ardından karayolu ile Uşak'tan ayrıldı.