Karaman'da Okul Öncesi Eğitim Şenliği

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak amacıyla "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" düzenlendi.

Karaman'da Okul Öncesi Eğitim Şenliği
Karaman'da bulunan anaokulu ve kreşlerde okuyan çocukların katıldığı şenlik Kazımkarabekir Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun bir konuşma yaptı. Altun, okul öncesi eğitiminin çocuğun gelişiminde büyük önem taşıdığını belirterek, "Karaman'da okul öncesi eğitime önem veriyoruz ve okul öncesi eğitim oranı yüzde 90'larda. Bilindiği gibi Karaman okul öncesi eğitimde pilot iller arasında. Bugüne baktığımızda ilköğretim okulumuzun olduğu her yerde anaokullarımız var. Bugün burada minik çocuklarımız yıl boyunca öğrendiklerini sergileyecekler. Birlikte bir şey yapmanın zevkini yaşıyorlar" dedi.
Daha sonra rengarenk kıyafetleriyle, heyecanları gözlerinden okunan minik öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergilerken, çocukları, aileleri de yalnız bırakmadı.