Alaca'da kitap fuarı açıldı

Çorum'un Alaca ilçesinde Timaş Yayınları'nın desteğiyle 1. Bahar ve Kültür Şenlikleri kapsamında kitap fuarı açıldı. Fuara Şamil Tayyar, Mustafa Armağ

Çorum'un Alaca ilçesinde Timaş Yayınları'nın desteğiyle 1. Bahar ve Kültür Şenlikleri kapsamında kitap fuarı açıldı. Fuara Şamil Tayyar, Mustafa Armağan ve A. Günbay Yıldız gibi yazarlar konuk olacak.

1. Alaca Bahar ve Kültür Şenlikleri kapsamında "Türkiye okuyor Alaca destekliyor" sloganıyla gerçekleştirilen Kitap Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Törene Alaca Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Alaca Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından davetliler fuarı gezerek, stantları inceledi. Alacalıların kitaba doyacağı fuarda okur-yazar buluşmaları, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve çocuk programları gibi etkinlikler düzenlenecek.

26-31 Mayıs tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda açık kalacak olan fuar, saat 10.00-22.00 arasında ziyaret edilebilecek. TİMAŞ Yayınları ve Emin Kırtasiye'nin organizasyonu ile Alaca Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in de desteklediği kitap fuarına ünlü yazarlar konuk olacak.

Fuar yetkililerinin açıklamalarına göre bugün Masalcı Abla etkinliği ile yazar Recep Şükrü Apuhan'ın söyleşisi olacak. Yarın ise yazar Ömer Sevinçgül, 28 Mayıs'ta Ahmet Günbay Yıldız fuara katılarak söyleşi yapacak ve okurları için kitaplarını imzalayacak.

29 Mayıs Cumartesi günü ise gazeteci-yazar Şamil Tayyar Alaca'ya gelecek. Kitap fuarlarında Alacalılar ile buluşacak olan Tayyar, kitaplarını da imzalayacak. 30 Mayıs'ta ise yazar Mustafa Armağan'ın kitap fuarına katılacağı öğrenildi.