Sinop'ta Paletli Ambulans Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından Sinop'ta kullanılmak üzere tahsis edilen arazi tipi paletli ambulans, Sinop 112 Ambulans Servisi'ne teslim edildi.

  İl Sağlık Müdürü Dr . Mustafa Cem Güre , Sinop ' a Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen aracın kırsal ve dağlık kesimlerde özellikle kış aylarında sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracağını söyledi . Ambulansın 114 bin euro değerinde olduğunu belirten Dr . Güre , " Ambulansımız zorlu yol şartlarında ve hatta yolu olmayan hanelere ulaşmada çok önemli bir eksikliği giderecek . Otomatik şanzımanlı , arazi vitesli ve sökülüp takılabilen kar paletlerine sahip aracımız , kış aylarında 1 metre kar kalınlığında 30
derece eğime kadar sıkıntı yaşamadan ulaşım sağlayabilecek . Özellikle Sinop ' un Durağan ve Dikmen ilçelerinde kış aylarında ulaşılamayan birçok köyümüz var . Bu ambulansımız devreye girdiği andan itibaren ne yaz ne de kış şartlarında ulaşamayacağımız hasta olmayacak " dedi .
Güre , sağlık hizmetlerinin çok önemli bir ayağını oluşturan acil sağlık hizmetlerinde vatandaşa ulaşmak için en büyük engellerden birinin yol şartları ve yüzey şekilleri olduğuna da dikkat çekti .