Kamu Kurum Ve Kuruluş Yöneticilerine İş Ahlakı Konferansı

Samsun'un İlkadım Kaymakamlığı tarafından düzenlenen konferansta, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine iş etiği konusunda bilgiler verildi.

  Türkiye ' de kamu görevlilerinin uyacakları mesleki ve etik ilke ve kuralları belirlemek , bunların uygulanmasını gözetmek ve etik kültürünü benimsetip yerleştirmek amacıyla Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu kurulurken , Kamu Kurulu Etik Davranış İlkeleri ve Başvuru Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik de 2005 yılının Nisan ayında uygulamaya girmişti . Bu kapsamda İlkadım Kaymakamlığı , kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerine yönelik " Etik " konulu bir konferans düzenledi . Konferansın açılışını yapan
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu , " İlçemiz kurulduktan sonra etik ile alakalı kamu yöneticilerinin daha verimli , daha hızlı , güvenilir , objektif çalışmasına yönelik etik seminerlerine başladık . Yakın zamanda okul yöneticilerine yönelik seminer düzenledik . Etik Haftası ' na ilişkin resim ve şiir yarışması düzenledik . Sadece eğitim kurumlarında değil , kamu yönetiminin ilçemizdeki diğer kurumlarında da etik ile alakalı bilince vurgu yapmak için böyle bir seminer planlandı " dedi .
İş ahlakı ve etik konusunda katılımcılara bilgiler veren Samsun OMÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd . Doç . Dr . Dursun Ali Toker ise , " İnsanlar yaşamak için çalışmak zorundadır . Kazanmanın iki yolu vardır ; ya meşru yoldan kazanılır ya da gayri meşru yoldan kazanılır . Gayri meşru yolu kimse tasvip etmez . İş ahlakı veya iş etiği insanın meşru yoldan bir iş içerisinde bulunmasının ilkesi anlamına geliyor . İş ahlakından kastımız insanın müeyyidesini bizzat kendisinin kendisine koymasıdır . Bir iş
yapıyorsunuz , takip edildiğinizi biliyorsunuz ve o işi yapıp korkuyorsunuz . O iş ahlakı değil . İnsanın hiç kimse kendisini görmüyorken bile birilerinin kendisini görüyor gibi davranması iş ahlakıdır " diye konuştu .