Düzce Belediyesi, Öğrenciler İçin Gezi Düzenlendi

Düzce Belediyesi tarafından yaz tatili öncesi okullarında başarılı öğrenciler için gezi programı düzenlendi

Düzce Belediyesi, Öğrenciler İçin Gezi Düzenlendi
  Düzce Belediyesi tarafından yaz tatili öncesi okullarında başarılı öğrenciler için gezi programı düzenlendi . 13 İlköğretim okulundan 650 öğrencinin katılacağı gezi 24 Mayıs tarihinde başlayacak ve dönüşümlü olarak 1 Haziran tarihine kadar sürecek .
Düzce Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile Düzce ' de ilk kez okul öğrencilerine yönelik ücretsiz İstanbul gezisi düzenlendi . Gezi programına 13 ilköğretim okulundan 650 öğrenci davet edildi . Geziye Çamköy , Beyciler , Sancaklar , Hamidiye , 100 . Yıl , İrfan Öztürk , Yeni mahalle , Pakmaya , Rıza Malatyalı , Hikmet Akın , Şehit Teğmen Uğur Altan , Yunus Emre , Necmi Hoşver ilköğretim okulları öğrencileri katılıyor .
Öğrenciler , Türkiye ' deki çeşitli yapıların maketlerinin sergilendiği 60 bin metrekare ile Dünya ' nın en geniş alanına kurulmuş minyatür parkı olan Miniatürk ' ü , İstanbul ' un Fethini 3 boyutlu ses efektleri ve resimlerle anlatan Fetih Panorama Müzesi ' ni , Osmanlı İmparatorluğu ' nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca , devletin idare merkezi olarak kullanılan Topkapı Sarayı Müzesi ' ni , Sanat Tarihi ve mimarlık dünyasının 1 numaralı yapısı olarak kabul edilen ve Dünyanın 8 . harikası olarak sayılan , bu yaşta ve bu ebatta zamanımıza gelebilmiş ender eserlerden biri olan Ayasofya ' yı Sultanahmet Meydanında bulunan Eski Mısır Eseri olan ve Bizanslılar Döneminde İstanbul ' a getirildiği tahmin edilen Dikilitaş ' ı , Alman İmparatoru II . Wilhelm ' in Sultan II . Abdülhamit ' e hediyesi olan Alman Çeşmesi ' ni , İmparator Konstantin tarafından getirtilerek hipodromun ortasına diktirilen yılanlı sütünu , Türk ve İslam eserlerini topluca kapsayan ilk Türk müzesi olma özelliğini taşıyan Türk İslam Eserleri Müzesi ' ni , 9 ila 16 ' ıncı yüzyıl arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilendiği İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi ' ni , görme fırsatı buldu .