Dünya çocukları, ilk kez kendi ülkelerinin eserlerini seslendirecek

Türkçe Olimpiyatları'na sayılı günler kala dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilerin prova çalışmaları sürüyor. Stüdyoda mikrofon karşısına geçen

  Türkçe Olimpiyatları ' na sayılı günler kala dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilerin prova çalışmaları sürüyor . Stüdyoda mikrofon karşısına geçen öğrenciler , büyük finalin geleceği günü sabırsızlıkla bekliyor . Bu yıl ilk kez şarkı yarışmasında öğrenciler , kendi ülkelerinin meşhur parçalarını da ana dillerinde seslendirecek .

Mikrofon karşısına geçen Kazakistan ' dan Sungat , Kazakistan ' ın yöresel çalgısı ' Dombra ' ile performansını sergileyecek . Sungat , Kazakistan ' a ait ' Amrin ' isimli türküyü seslendirecek .

Gürcistan ' dan Dato ' nun yöresel çalgısı Panduri ile Sopo isimli kız öğrenci da , Gürcistan ' a ait bir parçayı seslendirecek . Gürcistanlı Dato ve Sopo ' ya Gürcistan halk oyunları ekipleri de danslarıyla eşlik edecek .

Tacikistan ' dan kadife sesi ile dikkatleri çeken İsmail ise , ' Şiirin yıldızları ' isimli program için hazırlanan fon müziklerine ' Bülbül ' şiirinin şarkısını söyledi . Olimpiyat korosu da toplu halde ' Yeni bir dünya ' adlı olimpiyat şarkısını seslendirdi . Mali ' den Tina da , ' Çemberimde gül oya ' isimli şarkı ile finallere kalmak için yarışacak .

Stüdyoda Endonezya ' dan Zülkarneyn de , sazıyla ' Ela gözlüm ben bu elden gidersem ' adlı türkü finaller için yarışacak .

Bu arada , bu yılki 8 . Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ' nda ilk kez şarkı yarışmasında öğrenciler , kendi ülkelerinin meşhur parçalarını da ana dillerinde seslendirecek .