Hilaliye'de 64 hafız icazet aldı

Merhum Şahin Yılmaz Hocaefendi'nin kurucusu olduğu Manisa Akhisar'daki Hilaliye Kur'an Kursları'nın 35. mezuniyet töreni, Türkiye'nin dört bir yanında

Merhum Şahin Yılmaz Hocaefendi'nin kurucusu olduğu Manisa Akhisar'daki Hilaliye Kur'an Kursları'nın 35. mezuniyet töreni, Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

35'i kız, 29 erkek, 64 hafızın hafızlık merasimine Manisa Valisi Celalettin Güvenç başta olmak üzere, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Ekrem Keleş, yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu hafızlık müessesesine çok büyük önem verdiğini dile getirdi.

Keleş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle ve hizmet ehlinin gayretleriyle hafız sayısının yıllık 2 bin 500 rakamlarına ulaştığını ve 270 bin civarında ağırlıklı hanımların katılımlarıyla kursların açıldığını ifade etti.

Keleş, yaz aylarında kurs sayısının 1 milyonun üzerine çıktığını söyledi. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Keleş, "Ama sevgili kardeşlerimiz. İmansız olarak hayata gözlerini yuman her insanın vebali var üzerimizde. Niçin ? Bu millet İslam için en çok şehit veren millettir. Bu insanlar onların emaneti. Bu çocuklar bu Kur'an-ı Kerim'i öğrenemedikleri, Allah'ın hidayet rehberine ulaşamadıkları zaman sorumluluğu bizim üzerimizdedir. Şehitlerimizin çocukları emanettir. Büyük vazifemiz var." diye konuştu.

Akhisar İlçe Müftüsü Mikail Polat da bu hayırlı hizmeti 1962 yılından bu yana başlatan, başta 2 bin 500'e yakın hafız ve 10 bin öğrenci yetiştiren Şahin Yılmaz Hocaefendi'yi rahmetle andıklarını belirtti.

Manisa Müftü Vekili ve bir Akhisar çocuğu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Halil Hazar da yaptığı konuşmada, bir hadiste "Ümmetimin en şereflileri Kur'an'ı hamil olan hafızlarla, gece namazı (teheccüt) kılanlardır" buyurulduğunu hatırlatarak, Kur'an'a bakan gözleri, Kur'an'ı okuyan dilleri, Kur'an'a nazar eden yüzleri Allah'ın narında yakmayacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun gönderdiği mesajların ardından hafızların tilavetine geçildi. Remzi Altunkaynak, Ahmet Karakaş, Şeref Özdemir, Mehmet Emin Gölükçü, Muammer Aydemir, Yakup Açıkgöz, Ahmet Altuğ, İsmail Keskin isimli hocaların yetiştirdiği hafızlar, okudukları Kur'an tilavetiyle katılımcıları gözyaşlarına boğdu.

Mustafa Efe'nin takdim ettiği programda, Üsküdar Selimiye Camii İmam Hatibi Zinnur Kurt, Diyarbakır Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim, Erzincan Terzibaba Camii İmam Hatibi Yavuz Mutlu Erzincan, Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Osman Şahin, Beyoğlu Piyalepaşa Camii İmam Hatibi İshak Daniş'in Kur'an tilavetlerinin ardından, Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz duasıyla program son buldu.

Yılmaz'ın, Hilaliye Eğitim Kurumları'nın külliye şeklinde yeni binaya taşınması için 30 dönümlük arazi alındığı, vatandaşların destekleriyle inşaatın en kısa sürede yapılacağı müjdesini verdi. Daha sonra hafızlara diplomaları sunuldu. Programlara vatandaş büyük katılım gösterdi.