Zeytin Gen Merkezinin Yapılaşmaya Açılmak İstenmesi

Çukurova Üniversitesi arazisinde 1976 yılında kurulan ve 86 farklı zeytin çeşidinin bulunduğu Zeytin Gen Merkezi arazisinin yapılanmaya açılması için Adana Özel İdare tarafından Çukurova Üniversite Rektörlüğüne tebliğ çıkartılarak keşif yapılmasına bir tepki de Zeytindostu Derneği'nden geldi

Zeytin Gen Merkezinin Yapılaşmaya Açılmak İstenmesi
Çukurova Üniversitesi arazisinde 1976 yılında kurulan ve 86 farklı zeytin çeşidinin bulunduğu Zeytin Gen Merkezi arazisinin yapılanmaya açılması için Adana Özel İdare tarafından Çukurova Üniversite Rektörlüğüne tebliğ çıkartılarak keşif yapılmasına bir tepki de Zeytindostu Derneği'nden geldi.
Zeytindostu Derneği Adana Bölge Temsilcisi Ziraat Yük. Müh. Murat Öztanrıöver, Zeytin Gen Merkezi'nin bilimsel araştırma yapılmak amacıyla kurulduğunu belirterek, "Eğitim kampusu yapılacağı söylenen yerde şu an eğitim çalışmaları ve araştırmaları yapılmaktadır. Bir araya geldiğimiz Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetimi ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden ile birçok öğretim görevlisi hocalarımızın bu gen merkezinden faydalanarak lisans, yüksek lisans, doktora tezleri başlattığını biliyoruz. Bu merkezin yok edilmesi ile birlikte bu çalışmalar da yok olacaktır" dedi.
Zeytin Gen Merkezi'nde birçok araştırmalar yapıldığını ve bu araştırmaların Çukurova ve Türkiye zeytinciliğine yön vereceğini ifade eden Öztanrıöver, "Bizler Zeytindostu Derneği adına ve tüm zeytin dostları olarak üniversite hocalarımızla birlikte sahip olduğumuz değerin ne olduğunu kamuoyuna anlatarak, kaybedilecek hazinenin sadece Çukurova Bölgesi için değil tüm Türkiye için öneminin büyük ve vazgeçilemez olduğunu anlatmaya çalıştık, çalışacağız" diye konuştu.
Türkiye deki tüm zeytincilik araştırma kurumlarının faydalanacağı bir hazinenin yok edilmek istendiğini savunan Öztanrıöver, bu gen merkezindeki zeytin ağaçlarının 34 yıl önce Çukurova Üniversitesi öğrencileri tarafından dikildiğini, bu kişilere ulaşarak herkesin diktiği ağaca sahip çıkması için çağrıda bulunduklarını kaydetti.