Sinop'ta Yatırım Hizmetleri

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, il genelinde yatırım hizmetleri kapsamında tüm ilçelerde 1 ay içerisinde 57 kilometrelik malzemeli bakım ve 263 kilometre de greyderli bakım çalışmasının yapıldığını söyledi

Sinop'ta Yatırım Hizmetleri
Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, il genelinde yatırım hizmetleri kapsamında tüm ilçelerde 1 ay içerisinde 57 kilometrelik malzemeli bakım ve 263 kilometre de greyderli bakım çalışmasının yapıldığını söyledi.
Yollarda iyileştirme ve onarım çalışmalarının rutin şekilde devam ettiğini kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, "Yağışlardan dolayı köy yollarında meydana gelen heyelanlar nedeniyle Ayancık ilçesi Zindan Köyü ve Türkeli ilçesi Turhan, Kuşcular ve Çatak Köylerinde heyelan temizliği çalışmaları yapıldı. Tüm ilçelerde 57 kilometre malzemeli bakım, 263 kilometre greyderli bakım çalışması ve Gerze ilçesi Çakallı-Gerdeme-Pirahmet köy yollarında ise 2 kilometre yol standardının iyileştirilmesi çalışması gerçekleştirildi.
Yatırım hizmetleri kapsamında köylerdeki kanalizasyon ve sulama tesisi çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Berksoy, "İçme suyu tesisi ikmal ve onarım amaçlı merkez Taşmanlı köyüne 400 metre Boyabat Çattepe köyüne 822 metre Gerze Yakadibi köyüne bin 102 metre olmak üzere toplam 2 bin 324 metre içme suyu borusu yardımı yapıldı. Köylerin kanalizasyon sorununu gidermek amacıyla merkez Korucuk köyüne 266 metre Boyabat Kuyucakpınarı köyüne 95 metre Gerze Yuvalı köyüne 420 metre olmak üzere toplam 781 metre HDPE esaslı tripleks kanalizasyon borusu yardımı yapıldı" dedi.