Dernekpazarı'ndaki Güvenlik Kamerası Haberlerine Valilikten Açıklama

Bazı basın yayın organlarında yer alan Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde bir okuldaki güvenlik kameralarının ilçe Kaymakamı tarafından zorla söküldüğü şeklindeki haberler üzerine Trabzon Valiliği'nden bir açıklama yapıldı

Bazı basın yayın organlarında yer alan Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde bir okuldaki güvenlik kameralarının ilçe Kaymakamı tarafından zorla söküldüğü şeklindeki haberler üzerine Trabzon Valiliği'nden bir açıklama yapıldı.
Vali Dr. Recep Kızılcık'ın talimatı ile yapılan inceleme sonucunda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Dernekpazarı Lisesi'ne ait olduğu ve hayırsever vatandaşça bağışlandığı belirtilen kamera sisteminin Dernekpazarı Kaymakamlığı'nca sökülerek başka kurumlara verildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu lisedeki kameralardan yalnızca dördünün yerleri tüm okulu izleyebilecek şekilde değiştirilerek çok daha işlevsel bir hale getirilmiştir. Böylelikle okulun dağılma zamanlarında hem servis araçlarının kontrolü sağlanmış, hem muhtemel çocuk kaçırma ve kaybolma olaylarına karşı önlem alınmış hem de okulun bulunduğu sokak 24 saat Emniyet Amirliğince kontrol altında tutulacak hale getirilmiştir."