3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Göle Orman İşletme Müdürlüğü'nün ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Ardahan Merkez Lehimli Köyünde 2 hektar alanda 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

3 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Lehimli Köyünde yapılan programa, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Erzurum Orman İşletme Böle Müdürü Mehmet Zeki Temur, Göle Orman İşletme Müdürü Rahmi Çelebi, çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar katıldı.
Erzurum Orman İşletme Müdürü Temur, Ardahan ilinin orman sahası için müsait bir bölge olmasına rağmen orman arazisinin çok düşük olduğunu yapılan bu çalışmalarla orman oranını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
Vali Mustafa Tekmen ise konuşmasında bu proje ile amaçlarının hem çevreyi ormanlaştırmak hem de erozyonu önlemek olduğuna dikkat çekti. Köylü vatandaşların göstermiş olduğu ilginin öneminin altını çizen Tekmen fidanların dikilmesinin önemli olduğunu, fakat onların korunması ve büyümesinin sağlanması için ilgilenilmesi gerektiğine dikkat çekerek Vatandaşlarımızın bu duyarlılığı göstereceklerini söyledi.
Tekmen, inancımızda Kıyametin kopacağını bilseniz ve elinizde fidan varsa dikiniz tavsiyesinin bulunduğunu ve fidanların birer emanet olduğunu onların büyümesine yardımcı olmanın takdir edilecek bir davranış olacağını belirtti.
Dikilen fidanların ardından program, yemekli ikramla son buldu.