Dosyayı kapat başkanlığı kap

'Darbe Andıcı'nın Erzincan'da uygulamaya konulduğuna ilişkin davanın iki numaralı sanığı İlhan Cihaner'i kurtarma planının perde arkası görüşmelerine ait ses kayıtları bir internet sitesine düştü. Cihaner'i kurtarma planının kapsamlı bir Ergenekon kurtarma operasyonu olduğu ortaya çıktı.

  Dailymotian adlı video paylaşım sitesinde Yargıtay 8 . Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan ile 10 . Hukuk Dairesi üyesi Fatih Arkan ' a ait olduğu öne sürülen konuşmanın , 2 Nisan 2010 tarihinde ilk kez hakim karşısına İlhan Cihaner ' in duruşmasından sonra gerçekleştiği belirtiliyor . Konuşmada , Ergenekon ' un Erzincan ayağının kovuşturulduğu davanın Ankara ' ya alınması için yapılan planlar konuşuluyor .
ÜYELER TIRSIYOR
Erzincan davası ile ilgili planlarını hayata geçirmek için yapılan baskılara rağmen bazı Yargıtay üyelerinin görevlerini yapmalarını ' tırsmak ' olarak nitelendiren Aktan ve Arkan , Yargıtay 11 . Ceza Dairesi Üyesi Sedat Bakıcı ' yı bunlardan biri olarak gösteriyor . Aktan , şunları söylüyor : ' Sedat Bakıcı ' yı toplantıya göndermişler iyi olmuş ayıklamışlar . Kubilay ( Taşdemir , Yargıtay 11 . Ceza Dairesi Üyesi ) başsavcı vekilliğine aday o nedenle girmedi duruşmaya . Hüseyin Boyrazoğlu ( eski Ankara Başsavcısıyken Yargıtay 11 . Ceza Dairesi Üyeliği ' ne seçildi ) da girseydi iyi olur , onun ergenekondan kuyruk acısı vardı zor kurtardı . '
Üyelerin kendi isteklerini yapmak zorunda olduğu belirtilen konuşmada , ' Kubilay Taşdemir başsavcı vekilliğine aday , istiyorsa bu işi yapmak zorunda . İdri ' le ( İdris Çobanoğlu , Yargıtay 11 . Ceza Dairesi Üyesi ) de konuştum ' deniliyor . Cihaner ' in yargılandığı ve Erzurum 2 . Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İrtica ile Mücadele Eylem Planı ana davasının görüldüğü İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen Erzincan dosyasının şekil olarak incelenmesi için istenmesinin de planlandığını söyleyen Aktan , planı şöyle anlatıyor : ' Yargıtay 11 . Ceza Dairesi dosyanın aslını inceleme bahanesiyle istedikten sonra birleştirme kararı vererek bir daha geri göndermeyecek ve tüm tutuklu sanıkları tahliye ederek davayı zamana yayarak işi oyalayacaktır . '
ÜÇ TANE ADAYSINIZ
Yargıtay 11 . Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker ' e iki dosyanın birleştirmesi ve sanıkları tahliye etmesi durumunda Yargıtay Başkanlığı önerdiğini söyleyen Hamdi Yaver Aktan , birleştirme ve sanıkların tahliyesini başarması halinde Ersan Ülker ' e Yargıtay başkanı olacağını söylediğini açıkça ifade ediyor . Konuşmada Aktan şunları söylüyor : ' Ersan Ülker ' e dedim bunu yaparsan Yargıtay başkanısın . Üç tane adaysınız Abdurrahman Yalçınkaya , Kadir Özbek ve sen . Kadir ' e de söyledim . Yapmazsan üç tane adamsınız . Hepsine söyledim . Bunu yapan geçer . ' Anayasa değişikliğine de değinen üyeler , ' Olmazsa , YSK müdahale etmeli . Olmazsa Erdoğan Teziç ' e bir makale sipariş edilecek . Referanduma kalırsa bu halka güvenilmez . . . ' diyor .

Basında çıkan haberlerden korktular
Aktan duruşmadan 1 Nisan 2010 tarihinde bazı gazetelerde çıkan haberlerin planlarını aksattığından dolayı rahatsız olduğunu belirterek , ' Basında çıkan haberlerden korktular , duruşmayı 14 Mayıs ' a bıraktılar . Bu işte bizim arkadaşlar ben paye kazanayım diye konuşuyorlar çenelerini tutamıyorlar sızdırıyorlar . Yarsav da dahil ' diyor . Erzincan davasıyla ilgili ' gizli bazı görüşmeler yaptığını ' itiraf eden Aktan , ' Benim konuştuklarım var , hiç çıkmadı , son derece iyi gidiyor . O kişiye buradan da haber gönderdim , hiç çıkmadı . Çok iyi gidiyor fakat herkes çenesini tutamıyor , bu konuyla ilgili Ankara ' nın ortasında iki üç yemek yedik çıkmadı ' şeklinde konuşuyor .


YARSAV ' cılar striptizci gibi
Konuşmada , kendisi de YARSAV üyesi olan 10 . Hukuk Dairesi üyesi Fatih Arkan şunları dile getiriyor : ' Arkadaşlar katkı yapacağız diye çok heyecanlanıyorlar , YARSAV bu süreçten uzak durmalı , meşhur olmak derdindeler , striptiz sanatçısı gibi hepsi . HSYK ' nın Erzincan olaylarını soruşturan savcıların özel yetkilerinin kaldırılmasının hata olduğu söyleyen Aktan ve Arkan ' Verdikleri karar HSYK ' yı gündeme getirdi , hepsini şutlayacaklardı ' diyor .


Yeni Şafak