Elektronik arabanıza dikkat

Son teknoloji arabaların hepsi istisnasız elektronik sistem destekli panel ve kilit yapısıyla üretiliyor. Peki bu arabaların güvenliği gerçekten de manüel sistemlerden daha mı üst düzeyde? Araştırmalar ne diyor bakalım

Elektronik arabanıza dikkat
  Otomobil dü ; nyası teknolojiyi an be an takip ediyor . Eski model otomobillerin yanında gü ; nü ; mü ; zde ü ; retilen otomobiller , gö ; rü ; nü ; şleriyle ve kullandıkları teknolojileriyle tamamen farklı bir ç ; izgiye sahip . Gü ; nü ; mü ; z otomobillerinin birç ; oğunda bilgisayar sistemleri bulunuyor . Peki bu sistemler , gü ; venliği gerç ; ekten de artırıyor mu?

Kaliforniya San Diego Ü ; niversitesi ve Washington Ü ; niversitesi ' nden iki ekibin ortaklaşa gerç ; ekleştirdiği bir araştırma , bilgisayar sistemine sahip otomobillerin , hack saldırılarına oldukç ; a aç ; ık olduğunun altını ç ; iziyor . Araştırma kapsamında yapılan deneylerde , bu araç ; ların kullandığı bilgisayar sistemlerine aşina uzmanların , araç ; gü ; venliğini 60 saniye iç ; erisinde etkisiz hale getirebildiği aç ; ıklandı .

Kaliforniya San Diego Ü ; niversitesi ' nden Profesö ; r Stefan Savage ve Washington Ü ; niversitesi ' nden Profesö ; r Tadayoshi Kohno liderliğinde yapılan araştırma , Elektronik Kontrol Ü ; niteleri ( ECU ) konusunda araç ; ların aslında ne kadar saldırıya aç ; ık olduğunu dü ; nyaya sunmuş oldu .

Shiftdelet e