Kaman, kentsel dönüşüme hazırlanıyor

Kırşehir'in Kaman ilçesinde halk 2 haftadır kentsel dönüşümü konuşuyor. Kaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hazırlanan projeye g

  Kırşehir ' in Kaman ilçesinde halk 2 haftadır kentsel dönüşümü konuşuyor . Kaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) tarafından hazırlanan projeye göre Kaman ' ın kent merkezi tamamen yenilenecek . Bu kapsamda basına ve halka yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı . Projenin ana maddelerinin konuşulduğu toplantıya çok sayıda vatandaş iştirak etti . AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan ' ın da katıldığı toplantı küçük tartışmalar dışında genel olarak sakin geçti . Belediye Başkanı Erhan Talu , projede kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizerek , " Herkese arsasının veya konutunun değeri ne ise ona göre değer biçilecek ve ona göre kendisine konut verilecek , vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar . " diye konuştu .

Kaman ' ı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan proje 2 etapta tamamlanacak . Birinci etapta 500 , ikinci etapta 200 olmak üzere toplamda 700 konut inşa edilecek . Her iki etapta da toplam 12 bin metrekare civarında çeşitli büyüklüklerde iş yeri yapılacak . Projeyi " yerinde dönüşüm " olarak niteleyen başkan Talu , bu projede öncelikle boş alanların değerlendirileceğini ifade etti . Kentsel dönüşüm projesinin devletle yürütüleceğini söyleyen Talu , vatandaşlarımızın evet demesi halinde daha güzel bir Kaman ' ın hayal olmayacağını vurguladı .

Toplantıda kısa bir konuşma yapan milletvekili Mikail Aslan da kentsel dönüşüm projesinin Kaman için yararlı bir proje olduğunu söyledi . Aslan , " Avrupa ' da şehirler tamamen yeni ve modern binalardan oluşuyor , ama bizim şehirlerimizde yapılaşma çarpık ve eski . Bu proje Kaman için yapılıyor , sizin için yapılıyor . Siz tamam derseniz bu proje yürüyecek . Siz tamam demezseniz bu proje yürümez . Öncelikle size ne sunuluyor , ne veriliyor ona bakmak lazım , ondan sonra karar vermek lazım . " dedi .