Arabalar da hacklenir mi?

Sonunda bu da oldu! Arabanızda kendinizi güvende hissediyorsanız tekrar düşünün!

Arabalar da hacklenir mi?
  University of Washington ve University of California ' da ç ; alışmalar yapan araştırmacılar arabaları hacklemenin bir yolunu buldu . Araştırmacılar kapıları kitleyebildiklerini , fren sistemini devre dışı bırakabildiklerini hatta motoru bile durdurduklarını iddia ediyor .

Araştırmaları yapan grup bu işlemleri 2008 yılından itibaren arabalarda kullanılması zorunlu kılınan Controller Area Network adındaki sistem ü ; zerinden yapıyor . Hangi marka ve hangi model ü ; zerinde ç ; alıştıklarını aç ; ıklamasalar da hemen hemen her marka ve modelde bu işlemlerin yapılabileceğini sö ; yleyen araştırmacılar kullanıcı kabinini tamamen devre dışı bırakabiliyor , fren sistemini kapatabiliyor ya da motoru durdurabiliyor .

Bu işlemleri yapmak iç ; in arabaya bir bilgisayar bağlamak gerektiğinden gerç ; ek hayatta bö ; yle bir durumla karşılaşmanız gü ; ç ; olsa da kablosuz internetin ve teknolojinin gittiği nokta dü ; şü ; nü ; lü ; rse birkaç ; sene iç ; erisinde ' araba hacklemek ' ç ; ok kolay olabilir .

CHIP Online