Başkan Kocaoğlu'ndan genç işadamlarına tavsiye: İki ölçüp bir biçin

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) 3. Sektör ve Tanıtım ve İşbirliği Günleri başladı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) 3. Sektör ve Tanıtım ve İşbirliği Günleri başladı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genç işadamlarına nasihat etti. Kocaoğlu, "Hırsınız hiçbir zaman aklınızın önünde olmamalı. Türkiye gibi ekonomisi istikrarsız bir ülkede iki ölçüp bir biçmeniz, ayaklarınızı yere sağlam basmanız ve hesaplı davranmanız gerekiyor." dedi.

Şehir, bölge ve ülkenin, doğru yapılan işlerle büyüyeceğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Ekonominin ve bu kentin motoru sizler olacaksınız. Bizlerin deneyimi, sizlerin de enerjiniz ve potansiyeliniz var. Deneyimle enerjiyi birleştirip doğru hesaplarla adım attığımızda, bizim önümüzde hiçbir engel yoktur. Her kesimden farklı temsilcilerin katkısı ve özverili çalışmalarıyla el ele verdik. Bunun semerelerini de görmeye başladık. İzmir, kendi gücüyle kalkınabilecek bir kent olduğunu, kendi kendine bir sinerji yaratabildiğini gördü." şeklinde konuştu.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/A ve 1/ B hollerinde başlayan İşbirliği Günleri'nin açılışına EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, Danışma Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Med Union Containers Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çolakoğlu ve EGİAD üyesi çok sayıda işadamı katıldı.

Açılıştan sonra stantları gezerek işadamlarıyla sohbet eden Kocaoğlu, KALDER tarafından "Ege Bölgesi Kalite Teşvik Ödülü" alan EGİAD Başkanı Elmasoğlu'na plaketini takdim etti. Ayrıca Sektör ve Tanıtım İşbirliği Günleri kapsamında ilk düzenlenen "İş ve Yaşam" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Yarışmada sergilenen eserlerin satışından elde edilecek gelir, Urla ilçesindeki EGİAD İlköğretim Okulu'na bağışlanacak.