Konya Smmm Odası'nda 20. Olağan Genel Kurul

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası'nın 20. olağan genel kurulu yapıldı.

Konya Smmm Odası'nda 20. Olağan Genel Kurul
Konya SMMM Odası hizmet binasında gerçekleşen 20. olağan kurula Vali Yardımcısı Zikri Şahin, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, Veri Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz ve çok sayıda oda üyesi katıldı.
Divan başkanlığını Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Nail Sanlı'nın yaptığı genel kurulda, 14 yıldır oda başkanlığı görevini yürüten ve bu dönem adaylığını açıklamayan Ahmet İçyer'e oy birliğiyle, 'Onursal Başkan' unvanı verildi.
Kendisine bu unvanın verilmesinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Konya SMMM Odası Başkanı Ahmet İçyer,1990 yılından bu yana yapılan faaliyetlerle Türkiye'de sembol bir mesleki kuruluş haline geldiklerini söyledi. İçyer, imkansızlıklar içinde 500 üye ile kurulan, şuan bin 850 üyesi ve şehir merkezinde de çok kullanışlı bir hizmet binasına sahip olan Konya SMMM Odası'nın kamuoyunda adından saygıyla söz edildiğini dile getirdi.
Meslektaşlarının sıkıntılarına da değinen Ahmet İçyer, "Biz, vergi dairesinde gelen bir yazıyla ayakları titreyen mükelleflere hizmet etmek istemiyoruz. Vergide bütün günahını muhasebecilere yıkmaya çalışanlara hizmet vermek istemiyoruz. Odamızı, şeffaf ve objektif bir seçime götürüyoruz. Meslektaşlarımızla her zaman iç içe onların sorunlarıyla ilgilenen bir yönetim olduk. Odamızın web sitesi aracılığıyla her türlü olumlu ve olumsuz tenkitlerin yazılmasını isteyerek görüşlere yer verdik. Yeni yönetime görevinde başarılar diliyorum" dedi.
Konya Vali Yardımcısı Zikri Şahin ise konuşmasında, bugüne kadar başkanlık görevini yürüten Ahmet İçyer'i kutlayarak, yeni seçilecek yönetime başarılı çalışmalar diledi.
Meslekte Birlik Grubu adına adaylığını açıklayan İsmail Turan başkanlığında tek listenin yer aldığı genel kurulda oy verme işlemi 2 Mayıs Pazar günü yapılacak.