Hacılar Belediye Başkanı Erdal Erdoğan tutuklandı

Kırıkkale Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesinin ardından yerine geçen AK Partili Erdal Erdoğan tutuklandı.

Hacılar Belediye Başkanı Erdal Erdoğan tutuklandı
11.03.2010 tarihinde bir suikaste kurban giden Memduh Bodur'un katil zanlısı Bülent Koyuncu'nun amcası Necati Koyuncu “Bülent Koyuncu’ya bu cinayeti azmettirdiler” diyerek AK Partili belediye meclis üyelerinin bu cinayeti Bülent Koyuncu’ya işlettirdiklerini iddia etmişti.

Memduh Bodur'un yerine Hacılar Belediyesi'ne AK Partili Erdal Erdoğan MHP'li meclis üyelerinin 4 oyuna karşılık 5 oyla yeni başkan seçilmişti.

Bu gelişmelerin ardından dün Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerince beraberindeki 5 kişi ile birlikte gözalatına alınan Erdal Erdoğan, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 
Yapılan sorgunun ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Hacılar Belediye Başkanı Erdal Erdoğan ve belediye meclis üyeleri Mehmet Çengel, Harun Deniz ile Emre Yönder Kırıkkale Delice Cezaevi'ne sevk edildi. Erdal Erdoğan ile birlikte gözaltına alınan Ayhan Tuncel ve Mevlüt Karayel ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.