Yeni Özel İdare Binası Hizmete Açıldı

Uşak İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 milyon 711 bin TL'ye inşa edilen kent merkezindeki Özel İdare binası düzenlenen törenle hizmete açıldı

Uşak İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 milyon 711 bin TL'ye inşa edilen kent merkezindeki Özel İdare binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, bugün sadece il genel meclisi salonunun açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek bina için yeni bir açılış töreni düzenleyeceklerini söyledi.
Uşak Valiliği karşısında bulunan ve 2007 yılında meclis kararı ile yıkılarak yeniden inşa edilen Öz Merkez adı verilen Özel İdare binası hizmete girdi. Bina içerisinde bulunan meclis salonu için bugün açılış töreni düzenlendi. Törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu ve Osman Coşkunoğlu ile Uşak Eski Valisi Kayhan Kavas, siyasi partilerin il başkanları, il genel meclisi üyeleri, İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş ve daire müdürleri katıldı. Törende binanın inşasında emeği geçenlere plaket ve takdirname verildi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun davetlilere bina hakkında bilgi vererek düzenlenen törenin sadece meclis salonu için olduğunu bina açılışı için daha sonra geniş kapsamlı bir tören daha düzenleyeceklerini söyledi. Ali İhsan Uzun, idare olarak modern bir binaya kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi; "Özel İdare İş Merkezi 2008 yılında ihale edildi ve yaklaşık 2 milyon 711 bin TL'ye mal oldu. İdare olarak binayı yıl başında teslim aldık ve binadaki büroları 23 Şubat günü kiraya verdik. Modern ve akıllı bir bina olarak inşa edilen Öz Merkez Uşak'ta bir ilktir. Eski bina hem kullanışlı değildi hem ihtiyaca cevap vermiyordu. Bu binayı yaparak ilimize modern akıllı bir bina, son teknolojiye sahip bir meclis salonuna kavuştuk"
Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise yaptığı konuşmada eski binanın yıllık 99 bin 216 TL kira getirdiğini yeni binanın ise yıllık 745 bin TL gelir getireceğini söyledi. Uşak'ın modern bir binaya kavuşmasının yanı sıra Özel İdare'nin ciddi bir gelir kaynağına sahip olduğunu da belirten Vali Çakacak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Eski Uşak Valisi Kayhan Kavas ise eski binayı yıkmaya karar verdiklerinde doğru bir iş yaptıklarını inandıklarını ifade ederek "Bugün o dönemde verilen kararın ne denli yerinde olduğunu hep birlikte görüyoruz. Görevler geçicidir. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır. Bu gün beni bu açılışa davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum"dedi.
Konuşmaların ardından binanın yapımında emeği geçenlere birer plaket ve takdirname verildi.