Manisa Valiliği '1.olimpik Çocuk Şenliği' Törenle Başladı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Manisa Valiliği "1.Olimpik Çocuk Şenliği" düzenlenen tören ile başladı.

Manisa Valiliği '1.olimpik Çocuk Şenliği' Törenle Başladı
Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. 29 Nisan ile 14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Manisa Valiliği '1. Olimpik Çocuk Şenliği', İl Özel İdaresi tarafından dağıtılan spor malzemeleriyle ve özel kıyafetlerle sürdürülecek.
Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, sporun öğrenci ve kişilerin sosyalleşmesinde önemli bir araç olduğuna işaret ederek, amaçlarının her öğrencinin sporla ilgilenmesinin olduğunu belirtti. Valilik ve İl Genel Meclisinin spora verdiği desteğe de dikkat çeken Süleyman Şahin, malzeme yardımında bulunan özel idarenin desteğine teşekkür etti. Süleyman Şahin desteklerinden dolayı, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'a plaket verdi.
Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız ise yaptığı konuşmada eğitim verilmemiş öğrencilerin toplumun başarısızlığı olarak ortaya çıktığını ifade ederek, her öğrencinin yetişmesi için azami derecede gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Yıldız, bütün öğrencilerin sporla ilgilenmesi için her türlü desteği vereceklerini belirterek, okulların spor malzemesi ve eğitim konusunda sıkıntı çekmemeleri için adeta seferberlik başlattıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından branşlarında başarılı öğrencilere çeşitli ödüller ve armağanlar verildi. Santranç branşında Yeşim Patel'in hediyesini Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu verirken, Taekwondo da ödül alan Volkan Çobankaya Tuğgeneral Mustafa Şenol, Takımlar halinde Türkiye Şampiyonu olan judoculara hediyelerini Vali Yardımcısı Mesut Eser ve İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız verdi.
Sporcular salonda toplu geçiş yaptıktan sonra minik öğrenciler jimnastik gösterisi sundular. Manisa Valiliği 1. Olimpik Çocuk Şenliği, 14 Mayıs tarihine kadar sürecek.