Otomobil satışlarında yüz güldüren artış

Yılın ilk aylarında durgunluk beklerken, tam tersine, ilk 4 aydaki ekonomik verilerin krizden çıkışı ve iyileşmeyi işaret etmesi, otomotiv firmalarının düzenlediği kampanyalar ve bankaların düşük faizli kredi sağlaması gibi etkenlerle otomobil satışlarında ciddi bir artış yaşandığı bildirildi

Otomobil satışlarında yüz güldüren artış
  Kriz yılında yapılan Ö ; TV teşviğinin 30 Eylü ; l ' de bitmesinin ardından satışların bıç ; ak gibi kesildiği otomotiv sektö ; rü ; nde , geç ; en yıla gö ; re ' ' daha kö ; tü ; ' ' geç ; eceği ö ; ngö ; rü ; len 2010 ' un ilk aylarında , beklentilerin tersine satışlar arttı .

Ö ; zellikle ticari araç ; satışlarının artması sektö ; rü ; n yü ; zü ; nü ; gü ; ldü ; rü ; rken , binek otomobilde sadece alt ve orta segmentte değil , ü ; st segmentteki ve ithal araç ; ların satışının yü ; kselmesi , firmaların ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; neme ilişkin oldukç ; a iyimser olmasını sağladı .

Hyundai ' de ' ' 2 bin 500 lira peşinatlı ' ' kampanya

2009 yılında Tü ; rkiye ' nin en ç ; ok tercih edilen otomobil markası Hyundai ' de 800 ile 1 . 750 lira arasında değişen indirimler uygulanıyor . Ayrıca yü ; zde 10 peşinatlı ( yaklaşık 2 bin 500 lira ) 48 ay yü ; zde 0 , 89 faizli ' ' gü ; venli geç ; iş ' ' kampanyası sü ; rü ; yor .

Yü ; kşeliş Grubu Yö ; netim Kurulu Başkanı Alaattin Yü ; ksel , AA muhabirinin sorularını yanıtlarken , krize rağmen 2009 ' un kendileri iç ; in kö ; tü ; geç ; mediğini , iç ; pazarda ihracattakine paralel bir daralma beklenmesine rağmen , Ö ; TV indirimleriyle pazarın canlandırıldığını , sonrasında markaların kendi ç ; abalarıyla sektö ; rü ; n daha da hareketlendiğini , bö ; ylece otomotivin 2009 ' u ö ; nceki yıla gö ; re yü ; zde 13 artıyla kapattığını anlattı .

Hyundai ' nin bundan ç ; ok daha bü ; yü ; k bir performans gö ; sterdiğini ifade eden Yü ; ksel , ' ' Binek otomobilde 2009 ' da yü ; zde 112 bir artışla ve yü ; zde 16 , 4 gibi bir pazar payı elde ederek bü ; yü ; k başarıyla kapattık yılı . Ve Tü ; rkiye birincisi olduk ' ' dedi .

Yü ; ksel , 2010 ile ilgili sektö ; re yö ; nelik kalıcı planlamalar yapılmadığı , ö ; nlemler alınmadığı iç ; in ö ; ngö ; rü ; lerinin kö ; tü ; mser olduğunu , OYDER ' de yaptıkları pazar değerlendirmelerinde 2010 ' u 400 bin adetle kapatmayı beklediklerini , fakat Ocak-Şubat-Mart aylarında sektö ; re gelen ' ' erken bahar ' ' ile umutlarının arttığını dile getirerek , şö ; yle konuştu :

' ' Şimdiki tahminlerimiz pazarın 2010 ' da 600 binlere bile ç ; ıkacağı ve 2009 ' u da geç ; eceğimiz yö ; nü ; nde . Hyundai ise 2010 ' u iddialı sü ; rdü ; rü ; yor . Gü ; venlik ve kalite ö ; ne planda . Sü ; rekli yeni model ç ; ıkarıyor . Bu sene de yeni modeller devam ediyor . İ serisi ç ; ok beğenildi . İ20 , İ30 , İx35 ç ; ok tuttu . Hatta İx35 ' te 3 aylık bir sipariş fazlası var , sıra yazmaya başladık . Ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde İ40 gelecek . Sonata ' nın yenilenen bir modeli gelecek . Her segmentte yeni modelleri gö ; receğiz . ' '

Otomobillerin fiyat aralığının ve en ç ; ok tercih edilen modelin sorulması ü ; zerine Yü ; ksel , ' ' 18 bin liradan başlayıp 180 bin liraya varan fiyatlarla araç ; larımız var . En ç ; ok Accent Era , Getz ve İ serisi modelini tercih ediyor ' ' yanıtını verdi .

Fiat ' ta ' ' Kdv Bizden Kampanyası ' '


Fiat-Lancia-Alfa Romeo markalarının Ege ve Akdeniz bö ; lgeleri bayisi Enrico Aliberti Otomobilcilik Yö ; netim ve Pazarlama Danışmanı Suat Ö ; zdağ , 2009 ile kıyaslandığında 2010 ' da otomobil satışlarında gö ; zle gö ; rü ; lü ; r ö ; lç ; ekte artış yaşandığını sö ; yledi .

Ö ; zdağ , ' ' KDV bizden ' ' kampanyasının yanı sıra dü ; şü ; k faizli kredi fırsatları sunduklarını belirterek , ' ' Donanımı artırılmış araç ; ları sunmamız da tü ; keticinin showroomlara daha fazla gelmesini sağlıyor ' ' dedi .

En ç ; ok hangi modellerin rağbet gö ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; n sorulması ü ; zerine Ö ; zdağ , Şubat ayında lansmanını yaptıkları yeni Doblo ' nun , Grande Punto ve Bravo modellerine talebin yü ; ksek olduğunu bildirdi .

Yılın başında yaptıkların ö ; ngö ; rü ; lerde baz , ara ve ü ; st olmak ü ; zere ü ; ç ; seç ; enekten baz modelin satışlarının daha yü ; ksek olacağını tahmin ettiklerini , fakat 3 aylık gö ; stergelerin , en ü ; st versiyonun daha ç ; ok rağbet gö ; rdü ; ğü ; nü ; gö ; sterdiğini anlatan Ö ; zdağ , ' ' Bu segmentte fiyatlar donanim ve opsiyon ö ; zelliklerine gö ; re 30-37 bin arasında değişiyor ' ' dedi .

Ö ; zdağ , hafif ticari araç ; ta yerli liderliğinin sü ; rdü ; ğü ; nü ; , tü ; keticinin LCV aracı hem işinde hem de ö ; zel yaşantısında kullanmayı tercih ettiğini sö ; yledi .

' ' Otomobil satışındaki artışın krizden ç ; ıkışın sinyali olarak algılanabilir mi? ' ' sorusuna Ö ; zdağ , ' ' Kesinlikle evet . Ç ; ü ; nkü ; ö ; zellikle Tü ; rkiye ' de KOBİ ' lerin oranı yü ; zde 99 . Kü ; ç ; ü ; k işletmeler krizden ç ; ıkıldığı sinyali aldığı an , ekonomide olumlu şeyler hissettiği an , araç ; larını değiştirmeye başladılar . İlk 3 ay başarılı geç ; ti . Bu yılı geç ; en yıldan daha başarılı geç ; irebileceğimiz bir gö ; rü ; ntü ; var ' ' şeklinde cevaplandırdı .

Fiat ticari araç ; larda ' ' KDV bizden ' ' kampanyasının yanı sıra Linea , Albea Sole Premio , Palio Sole Premio ' da 2 bin lira , Grande Punto ve Punto Evo ' da 1 . 000 lira takas desteği uyguluyor . 24 aya kadar yü ; zde 0 , 85 , 24 ayın ü ; zerinde yü ; zde 0 . 95 faiz fırsatı sunuyor .

Renault ' da 5 bin liraya varan indirim

Renault-Mais yetkili satıcısı Ç ; amkıranlar Motorlu Araç ; lar Genel Mü ; dü ; r Yardımcısı Aylin Ç ; amkıran geç ; en yıl kriz sonrasındaki teşviklerle sektö ; r iç ; in oldukç ; a hareketli geç ; tiğini hatırlatarak , ' ' Teşviklerin sona ermesiyle ç ; ok iyimser tablolar ç ; izilmiyordu . 2010 iç ; in daha kö ; tü ; bir yıl bekleniyordu . Fakat ilk 3 aylık satışlara baktığımızda geç ; en yılın ilk 3 ayına gö ; re , ki Ö ; TV faktö ; rü ; vardı , yü ; zde 7 civarında bir artış sö ; z konusu . Ü ; stelik teşviksiz halde ' ' dedi .

Bu artışta distribü ; tö ; r firmaların ç ; ok uygun kampanyalar dü ; zenlemesi , kredi faiz oranlarının yü ; zde 1 ' lerin altına dü ; şmesi , bankaların daha kolay kredi vermesi gibi etkenlerin bulunduğunu anlatan Ç ; amkıran , ' ' Otomotivde yılın ilk 2 ayı aslında ö ; lü ; aylardır . Buna rağmen bu yılın ilk 3 ayında hareketli bir dö ; nem geç ; irmemiz , ö ; nü ; mü ; zdeki aylara daha olumlu bakmamıza neden oluyor ' ' diye konuştu .

Ç ; amkıran , Renault ' ta en ç ; ok orta segmentteki araç ; ların tercih edildiğini belirterek , ' ' Her kesime hitap eden , hem binek hem de ticari olarak en ç ; ok tercih edilen araç ; larımız . Megan ' ın yeni kasası ç ; ok beğenildi . Yerli ü ; retime başlanan Megan Hatchback de aynı şekilde . Symbol zaten en ç ; ok satılan araç ; larımızdan ' ' dedi .

Dü ; zenledikleri kampanyaya ilişkin soruya Ç ; amkıran , ' ' Şu an tü ; m modellerde , modeline gö ; re 3 bin-3 bin 500 liraya varan indirimler var . Faiz kampanyasıyla da bazı bankalarla ç ; ok uygun faizlerle kredi kullandırabiliyoruz ' ' karşılığını verdi .

Aylin Ç ; amkıran fiyatlara ilişkin , ' ' Anahtar teslim fiyat aralığı 20 ile 40 bin lira arasında . Symbol ' ler donanımına gö ; re 20-27 bin aralığında , Fluence ve Megan hatchback modellerimiz 35-40 bin lira civarında . Dacia ç ; ok hızlı bü ; yü ; yen bir marka . Dacia ' ların fiyat aralığı 20-25 bin lira arasında ' ' bilgisini verdi .

Renault , Symbol ' de 2 bin 750 lira , Clio HB ' de 3 bin lira , Megane HB ' de 2 bin lira , Laguna modelinde 5 bin liraya varan indirim fırsatı , Clio Grand Tour , Megane Sport Tourer ve Grand Scenic modellerinde 1 . 000 lira ileri teslim avantajı sunuyor .

Diğer markaların kampanyaları


Ford Otosan ' ' 50 . yıl şerefine ' ' Mart ayında başlattığı satış kampanyasına yoğun talep nedeniyle Nisan ayında da devam ediyor . ' ' 50 ay vade 500 lira taksit ' ' , ' ' 5 bin liraya varan indirim ' ' ve ' ' 50 ay garanti ve yol yardım hizmeti ' ' seç ; eneklerinin yanı sıra hukukç ; ulara ve emniyet mensuplarına ö ; zel yü ; zde 7 ' ye varan indirimler uyguluyor .

Toyota , 2 bin liraya varan indirimli fiyat avantajı sağlıyor . Yenilenen Auris modelinde kasko hediye ediliyor .

Citroen , yeni C3 modeline 10 bin lira iç ; in 12 ay yü ; zde sıfır faiz kampanyasını sü ; rdü ; rü ; yor . Ticari araç ; larda Berlingo Com-bi satın alanlara alarm , park sensö ; rü ; ve Cruise Control ' den oluşan City Pack hediye ediyor .

Peugeot , yü ; zde 0 , 94 faizle 24 ay vadeli kredi imkanı sunuyor . 2007 ve daha eski model Peugeot modellerine ö ; zel dü ; zenlenen kampanya kapsamında da orijinal yedek parç ; a Peugeot ü ; rü ; n gamında mekanik parç ; alarda yü ; zde 25 , işç ; ilikte yü ; zde 20 , motor yağlarında yü ; zde 25 ö ; zel indirimler sağlıyor .

Subaru , bahar kampanyasıyla , Impreza , Forester , Legacy ve Back modelleri iç ; in Nisan ayı sonuna kadar ö ; zel indirim oranları ve cazip kredi seç ; enekleri sunuyor .

Subaru ' nun en ç ; ok tercih edilen modellerinden Impreza ' ya 34 bin liradan başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor . Forester ' ' da modeline gö ; re peşin alım indirimi olarak 1 bin 500 lira KDV ve 2 bin lira KDV tutarlarında katkı sağlanıyor .