Apple iPad'in içini görün!

iPad'i söktüler, işlemcisini çıkartıp incelediler. İşte iPad'in hiç görmediğiniz bir parçası...

Apple iPad'in içini görün!

Bir cihazı yakından tanımak istediğinizde ne yaparsınız? Pek çok kişi kullanma kılavuzunu okur , cihazı elinde evirip çevirerek incelere ve bir de bu konuda fikri olan birilerinden yardım alır. Bu yöntemler pek çoğumuz için geçerli olmasına rağmen, bazıları için hiç de yeterli değil. Onlar cihazı sökmeyi, içerisindeki parçaları incelemeyi ve zaman zaman işlemcisini bir röntgen cihazından geçirmeyi tercih ediyorlar...

iPad için ilk anlattıklarımızı yapan çok olmuştur ama ikincisini de yapan oldu. ABD'li teknoloji meraklıları yayınlanan teknik detaylara aldırmadılar, hatta iPad'i sökmekle yetinmeyip işlemcisini x ışını altında incelediler. Bu teknoloji meraklıları iPad içerisinde 2 katmanlı bir işlemci mimarisi ile karşılaştılar. Birinci katman işlemcinin kendisi. Diğer iki katmanda ise Samsung'a ait birer GB'lık bellekler buldular.

İşlemcinin ise çok çekirdekli A9 temelli değil, ARM'nin Cortex A8'i olduğunu gördüler. X ışınları grafik işlemcisi konusunda bir şey bulmayı başaramadı ama benchmark sonuçları , iPad'in grafik işlemcisinin, iPhone 3GS'teki gibi PowerVR SGX 535 olduğunu gösteriyor.