Jeoloji Mühendislerinde Yeni Dönem

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası artık Bursa'da şube olarak temsil edilecek

Jeoloji Mühendislerinde Yeni Dönem
  TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası artık Bursa ' da şube olarak temsil edilecek . Mayıs ayının sonuna doğru gerçekleştirilecek genel kurul öncesi Başkan Engin Er , temsilcilik olarak verdikleri 8 yıllık şubeleşme mücadelesini başarıyla sonuçlandırdıklarını söyledi .
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi ' nin 10-11 Nisan tarihleri arasından gerçekleştirilen kongresinden Bursa ' da temsil konusunda önemli bir karar çıktı . Kararı Büyükşehir Belediyesi Doburca Tesisleri ' nde düzenlediği basın toplantısıyla Bursa ile paylaşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Temsilcisi Engin Er , " Meslek camiamızın da yakından takip ettiği gibi Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilciliği olarak son 8 yıldır şube olmanın mücadelesini yürütüyorduk . Bu süreçte Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi ' nin gerçekleştirdiği 5 genel kurulda bu talebimizi dile getirdik ve bu yönde bir mücadele sergiledik . Sonunda 10-11 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen genel merkez kongresinde bu amacımıza ulaşmayı başardık . Bu kongrede Bursa İl Temsilciliğimizce divan başkanlığına sunulan 122 imzalı dilekçemiz gündeme alınmış ve kurulan örgütlenme komisyonunda 1 şerhe karşılık 11 kabul oyu ile Bursa ' nın çevre illerle birlikte Şube olma kararı genel kurulun onayına sunulmuştur . Genel kurulda 10 Nisan tarihinde yapılan oylamada bütün Türkiye delegasyonunun oy birliği ile Bursa merkezli Yalova , Balıkesir ve Çanakkale ' nin de içinde olduğu Güney Marmara Bölge Başkanlığı Kurulması teklifi kabul edilmiştir " dedi .
" Bursa , 3 milyona yaklaşan nüfusu , 13 adet organize sanayi bölgesiyle , sanayide ve ihracattaki durumuyla daha önceden şube olmalıydı " diyen Er , " Bursa ' nın bugün 4 ili kapsayan bir bölge başkanlığı ile etkinliği ve sorumluluğu artmıştır . Balıkesir ve Çanakkale illerindeki üniversitelerin de jeoloji eğitimi verilmesi ile oluşturulacak komisyonlarda daha akademik , bilimsel ve etkili bir oluşum sağlanabilecektir . Ayrıca Balıkesir ' de bulunan Maden Tetkik Arama Bölge Müdürlüğü ' nde madencilik açısından aktif olan bu iller içindeki çalışmalarda odamız daha teknik bilgi ve belgelere ulaşabilecek , bu konuda uzman olan meslektaşlarımızın katkısını isteyebilecektir . Bölgemizde ağırlıkla bulunan krom kömür bor ve altın madenciliği ve diğer madenlerle birlikte madencilik sektörüne olumlu katkılar sunabilecektir ve sunmalıdır " diye konuştu .
ADAYLIK AÇIKLAMASI
Er , muhtemelen mayıs sonunda veya haziran başında yapılacak şube seçimlerinde , başlattıkları çalışmaları sonlandırmak için bu sefer temsilciliğe değil , şube başkanlığına aday olduğunu açıklayarak , " Temsilciliğimizin şube başkanlığına dönüşmesinin ve seçimlerin üyelerimize , Bursa ' mıza , şube alanı kapsamındaki Balıkesir , Çanakkale ve Yalova ile tüm Türkiye ' ye hayırlı olmasını diliyorum " diye konuştu .