46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

-46. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU -MUSTAFA SAYAR, ETABI 11. SIRADA BİTİREREK ÖNEMLİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİ -ETAP BİRİNCİSİ VIVIANI: -'BU -

 

-46 . CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU

-MUSTAFA SAYAR , ETABI 11 . SIRADA BİTİREREK

ÖNEMLİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

-ETAP BİRİNCİSİ VIVIANI :

- ' BU BENİM PROFESYONEL ANLAMDAKİ EN ÖNEMLİ BAŞARIM '

( FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ )

ANTALYA ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - 46 . Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ' nun Finike-Antalya etabında Türk sporcular , ilk grupta finişe ulaşarak önemli bir performans sergilediler .

Yarışa 8 kişi ile başlayan ve 5 sporcunun diskalifiye olması , bir sporcunun da sakatlanarak yarış dışı kalması üzerine bireysel olarak devam eden Mustafa Sayar ve Fatih Harmancı , Finike-Antalya etabının finişine ilk grupta gelmeyi başardı . Mustafa Sayar , etap sıralamasında 11 . oldu .

Etap birincisi İtalyan sporcu Elia Viviani , yarış sonrasında düzenlediği basın toplantısında , etapta yaşananları anlattı . Profesyonel anlamdaki en büyük başarısının bu birincilik olduğunu söyleyen Viviani , ' Bu benim profesyonellik anlamındaki en büyük başarım . Son iki etapta 7 . olabilmiştim ' dedi .

Yarışı , aynı zaman ile kazandığını belirten Viviani , bugünkü yarışın adil olduğunu belirterek , ' Bugün adil bir yarış olduğunu düşünüyorum . Visconti ' nin tersini düşünmesinden de üzüntü duyuyorum . Finişte Visconti ' yi görmedim . Daha sonra sol tarafımda olduğunu fark ettim . Visconti sol tarafımdan beni geçmeyi çok istedi , ama başaramadı . Ama bu benim hatam değildi ' diye konuştu .

Mustafa Sayar da yarış sonrası yaptığı açıklamada , bugün elde ettikleri sonucun önemli olduğunu söyledi . Bu yarışta başarılı olamama nedenlerinin tecrübe ve yarış eksiği olduğunu belirten Sayar , daha çok çalışacaklarını söyledi .

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın da düzenlediği basın toplantısında , Türk sporcuların bu etapta aldığı sonucun başarılı olduğunu belirterek , ' Bizim sporcularımızın bu tür organizasyonlarda tecrübesi az , ama bu klasmandaki turlarda da başarının yakın olduğunu düşünüyorum ' ifadelerini kullandı .

Uzun vadeli başarı için Alman bir hoca ile anlaştıklarını hatırlatan Açıkalın , ' Bu süre henüz kısa . Biz uzun vadeli bir projeyi uygulamak istiyoruz . Dört ay kısa bir süre . Ayrıca bu turda yarışan sporcular , profesyonel . O yüzden elma ile armudu karıştırmamak gerekir ' dedi .

Bu arada , Finike-Antalya etabında başarılı olan sporculara ödüllerini , Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu , Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün , Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül , Karayolları Bölge Müdür Vekili Sami Uyar ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal verdi .

-BAŞBAKAN ERDOĞAN DA BARKOVİZYON SİSTEMİYLE İZLEDİ-

Öte yandan , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Antalya-Kemer kara yolunda bulunan Adnan Sezgin , 970 metre uzunluğundaki Altan Ayağ bin 100 metre uzunluğundaki M . Orhan Büyükalp tünellerinin açılışını barkovizyon sistemiyle yaptı . Bisiklet yarışının yapıldığı sırada açılışı gerçekleştirilen tünelden ilk geçenler ise sporcular oldu .

Başbakan Erdoğan , Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminalinden barkovizypon sistemiyle yaptığı açılış sırasında , yoldan geçen bisikletçileri kısa süre izledi .

( FAL-ŞEN-TAM-MCT )

17 . 04 . 2010 19 : 19 : 08