Antalya'da 'Yılın Basın Ödülleri'

Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından basın yayın mensuplarının mesleki başarılarını ödüllendirmeyi amaçlayan geleneksel '2009 Yılı Antalya Basın Ödülleri Yarışması' ve 'Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması' sonuçlandı.

Antalya'da 'Yılın Basın Ödülleri'
Basın Ödülleri Yarışması'nda, Akşam Gazetesi Yazıişleri Müdürü Cengiz Kahraman, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Şaban Arslan, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel, KANAL T TV Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'den, 'Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda ise Antalya Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Kenan Değer, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Cengiz Çiçek, Hürriyet Gazetesi Emekli Foto Muhabiri Sökmen Baykara,
Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel, Antalya Fotoğraf Sanatçıları Derneği (ANFAD) Başkanı Uluç Ceylani'den jüri oluştu. Jürinin belirlediği sonuçlar Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Sonuçları Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni'nin açıkladığı basın toplantısında her iki jüriyi temsilen TFMD Genel Başkanı Rıza Özel, Akşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cengiz Kahraman ile Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.
Habere verilen her emeğin sonuna kadar değerlendirmesi çabası içinde olduklarını anlatan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yeni, yarışmaya katılımın yüksek olmasına rağmen, bazı kategorilerde ödüle değer eser bulunamamasının üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Mevlüt Yeni, yaptığı konuşmada, "Biz ilk kez bu yıl haber kategorisine turizmi de ekledik ancak bu dalda ödüle layık eser bulunamadı. Turizmin başkenti Antalya'da bu eksiğimizin bir an evvel giderilmesi gerekiyor. Antalyalı
haberciler ve basın kuruluşları eminim önümüzdeki yıl bu açığı fazlasıyla kapatacaklardır" dedi.

Akşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cengiz Kahraman ise jüri üyeleri olarak çok seçici davrandıklarını, Türkiye gündeminin bazı olaylara kilitlenmiş olmasına rağmen Antalya'da yapılan haberciliğin yeni gündemler oluşturacak seviyede çok renklilik gösterdiğini fark ettiklerini ifade etti.

TFMD Genel Başkanı Rıza Özel ise fotoğraf kategorisinde spor alanında fotoğrafa layık ödül bulunamamasının her dönemde uluslararası spor aktivitelerine ev sahipliği yapan Antalya için bir eksiklik olduğuna işaret etti. Özel, dereceye giren fotoğraflar dışında sergilenmeye layık çok sayıda eserin her birinin ayrı emeklerin eseri olduğunu sözlerine ekledi.

YAZILI BASINDA YILIN GAZETECİLERİ
Haber dalında Salim Uzun (DHA), Araştırma dalında Mehmet Çakmak (AA), İnceleme (katılım olmadı), Röportaj (Ödüle değer eser bulunamadı), Güncel Yazı Salih Uçar (Hürriyet-DHA), Spor Haberi (ödüle değer eser bulunamadı), Ekonomi (Turizm, Tarım, Ticaret) (ödüle değer eser bulunamadı)

YILIN TELEVİZYONCUSU
Haber dalında Polat Yılmaz (ART), program dalında Murat Tarhangil.

YILIN RADYOCUSU (Her türlü program veya haber)
Mustafa Doğan (Radyo Martı

YILIN GAZETESİ (Sayfa Düzeni)
Sıla Cengiz (Antalya Gündem Gazetesi)

YILIN İNTERNET GAZETECİSİ (İçerik ve görsel açıdan bir bütün olarak) Murat Seyirci (www.antalyaburada.com)

NURİ DAĞTEKİN ÖZEL ÖDÜLÜ
Nuri Dağtekin Özel Ödülü Antalya ve Anadolu basınının gelişmesine yönelik yaptığı TV programları ve katıldığı eğitim faaliyetleri sebebiyle Gazeteci, Televizyoncu Tayfun Talipoğlu'na verildi.
Bu yıl Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, jürinin önerisi üzerine TRT Demre Muhabiri Ahmet Acar'a 'Dalgın Seçmen' eserine, VTV Kameramanı İbrahim Davran'a da 'Hastane önünde can pazarı' görüntülerinden dolayı ödül vermeyi uygun gördü.

HASAN ÖZKAY FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI
Yılın haber fotoğrafı Erol Akkır (DHA), sergiye değer görülenler Süleyman Ekin (DHA) ve Soner Kocaer (DHA).
Yılın Spor Fotoğrafı dalında ödüle değer eser bulunamadı.
Sergiye değer görülenler Özkan Mayda (Zaman Gazetesi), İbrahim Laleli (DHA), Hamit Seçil (DHA).

YILIN TURİZM FOTOĞRAFI
İbrahim Laleli (DHA), sergiye değer görülenler Mehmet Çakmak (AA), İbrahim Laleli (DHA).

YILIN ÇEVRE FOTOĞRAFI
Fatih Yılmaz (Zaman Gazetesi). Sergiye değer görülenler Cemil Şahin (AA), Okan Özer (AA), İbrahim Laleli (DHA).

YILIN SANAT FOTOĞRAFI
Okan Özer (AA). Sergiye değer bulunanlar Hüseyin Kanber (AA), Cemil Şahin (AA), İbrahim Laleli (DHA), Ali Buldu (VTV).