Etimesgut çok karışacak çoook!

Flash gazetesi yazarlarından İbrahim Keskin dün Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yapıaln operasyonları gündemine aldı.

Etimesgut çok karışacak çoook!
Geçtiğimiz Salı günü Etimesgut eski Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ve beraberinde eski Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ile belediyeye iş yapan müteahhit firma ve temsilcileri olmak üzere 48 kişinin gözaltına alınması bomba gibi yankılandı. Üstelik böyle bir haber, böyle bir olay Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın partisinden istifasının ardından başkanlık görevinden alınmasının hemen arkasından yapılması bana göre çok manidar.

Çünkü muhalefet partileri, özellikle Deniz Baykal’ın dikkatleri AK Parti cephesinde Ankara’ya çekmesiyle birlikte Sincan Cumhuriyet Savcılığı’nın böyle bir operasyona girişmesi birbirini takip eden zincirleme olaylar gibi karşımıza çıkıyor. Böyle bir sahne karşısında herkes ister istemez AK Parti iktidarının “Bak, ben sadece muhalefet partilerinin değil kendi belediyelerimizin, AK Parti’li başkanlarımdan bile hesap soruyorum” şeklinde bir karşıt atağının olduğunu ifade etmeye çalıştığını düşünüyor.

Operasyon ile amaçlanan nedir ne değildir bilinmez ama, burada asıl değinmek istediğim nokta Etimesgut’un bir türlü eski veya yeni fark etmez, yerel yöneticilerinden çok çekmeye başladığıdır. Geçtiğimiz 1-2 yıl içerisinde yine eski Belediye Başkanı Yalçın Beyaz’ın başına gelenleri bir hatırlayın bakalım. Yine geçtiğimiz yıl içerisinde ve bu yıl başında mevcut belediye yönetiminin yine gözaltılar ve bir takım iddialar ile karşı karşıya kalmaları da hafızalarımızdan silinmiş değil.

FAALİYET RAPORU ÖNCESİ..

Bu olayların, önümüzdeki hafta Belediye Meclisi’nde görüşülecek olan Faaliyet Raporu görüşmeleri öncesi meydana gelmesi görüşmeleri hangi yönde etkileyecek merak ediyorum. Belediye Meclisi’nde siyasi aritmetik MHP’li Belediye Yönetimini oldukça zorluyor. MHP’nin 12, CHP’nin 9 Meclis Üyesine karşılık AKP’nin 16 Meclis Üyesi bulunuyor. CHP’li Meclis Üyelerinin Faaliyet Raporuna ilişkin görüşlerinin RED olacağı yönünde beklentiler olduğu için gözler AKP Grubuna çevrilmiş durumda.

AKP’li Eski Başkan Serhat Kemal Yılmaz’ın gözaltına alınması, AKP’li Meclis Üyelerinin faaliyet raporuyla ilgili kararlarını ne yönde etkiler bilinmez. Ancak şurası bir gerçek ki Etimesgut daha çok şeylere gebe. Çünkü belediye faaliyetlerine AKP’liler RED verirse, CHP’nin oylarıyla birlikte Etimesgut Belediyesi’nin son 1 yıllık faaliyetlerine onay verilmemiş oluyor. Bu da çıkacak kararın Danıştay’da inceleme altına alınmasını gerektiriyor. Yapılacak inceleme sonucunda ya Belediye Başkanı Enver Demirel’e BİRAZ BEKLE denilecek, ya da Belediye Meclisi düşecek!

Seçimlerden bu yana belediye çalışmalarını göz önüne alacak olursak, Faaliyet Raporuna RED oyu çıkması oldukça normal. Çünkü 1 yıldır belediyenin rutin hizmetler dışında herhangi bir hizmet yaptığını görmüş değiliz. Ben Belediye Meclis üyesi olsaydım kararım RED olurdu. Bunu da belirtmemde fayda var.

AKP’li Meclis Üyeleri faaliyet oylamasında EVET oyu kullanırlarsa, bu kez kendi kendileriyle çelişkiye düşeceklerdir. TBMM’de yaşanan AKP-MHP gerginliğine tezat Etimesgut’ta al gülüm-ver gülüm politikasının yaşandığı iddiaları ispatlanmış olacak.

Hep beraber bekleyip göreceğiz.