Eski Tarım Ve Köyişleri Bakanı Musa Demirci'den Ziraat Odasına Ziyaret

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Musa Demirci, Sivas Ziraat Odası Başkanlığı'nı ziyaretinde sivil toplum kuruluşlarının, Sivas'ın Doğu Anadolu Projesi (DAP) projesine dahil edilmesi gerektiğini söyledi

Eski Tarım Ve Köyişleri Bakanı Musa Demirci'den Ziraat Odasına Ziyaret
  Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şekeri makamında ziyaret eden , Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Musa Demirci , DAP projesine Sivas ' ın dahil edilmemesi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı . Sivas ' ın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirten Demirci , " Çiftçi çalışırsa , esnafa para akışı döner . Şuan için döndüğü söylenemez . Çünkü çiftçi emeğinin karşılığını alamıyor . Şuan için Türkiye ' de hayvancılık ve ziraat de bir problem var " dedi .
Hayvancılık ve ziraatta ki problemin en az 6 yıldan beri var olduğunu ifade eden Demirci , " Zamanında tedbir alınmadığı için halen problem yaşıyoruz . DAP projesinde Sivas dahil edilmedi . Bundan dolayı da Sivas biraz problem içerisindedir . Türkiye ' de bazı kesimler ithal hayvancılık yapıyorlar . Bundan dolayı da çıkar ile iyide gelir sağlıyorlar . Bu da Türkiye ekonomisine zarar veriyor " diye konuştu .
DAP projesinin görüşmelerinin 2000 yılında bizzat kendisinin yaptığını ifade eden Demirci , " Bizim DAP projesi ile ilgilendiğimiz dönemlerde Sivas projenin içinde olan bir şehirdi . DAP projesine Sivas ' ın dahil edilmesi gerekmektedir . Sivas gibi bir şehir alınmayacakta hangi şehir alınacak? Sivas Doğu Anadolu Bölgesi ' nin batıya geçiş kapısıdır . Hem Sivas ' ın büyüklüğü , hem de tarım ve hayvancılık potansiyeli ile Sivas DAP ' a girmesi gereken bir şehirdir . Siz sivil toplum örgütleri , Sivas ' ın DAP Projesi ' ne dahil edilmesi için elinizden gelen mücadeleyi göstermelisiniz " şeklinde konuştu .
Sivas Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker ise DAP projesinin 2002 yılında çizilmiş bir proje olduğunu ifade ederek , " Yani daha önce çizilen bir proje olmasına rağmen biz elimizden gelen her türlü fedakarlığı gösterdik . Ancak Sivas projeye dahil edilmedi . Ancak Sivas ' a özel Havza Bazlı bir proje çalışmasının sözünü aldık . Bu projenin Sivas ' a yaklaşık 20 milyon TL . gibi bir destek sağlayacağını düşünüyoruz " dedi .