Cenevre Otomobil Fuarı

Lüks spor otomobil denince akla gelen Ferrari, Cenevre Otomobil Fuarı'nda 599 GTB Fiorano modeli üzerine geliştirilen elektrik motorlu yeni bir konsept otomobili tanıttı.

Cenevre Otomobil Fuarı
  HY-KERS adını taşıyan hibrid teknolojili deneysel Ferrari konsepti , İtalyan ü ; reticinin hibrid teknolojisini yü ; ksek performanslı spor otomobillere adapte edebilmek iç ; in ü ; zerinde ç ; alıştığı projelerin tek bir ç ; atı altında yansımasını temsil ediyor . Hem V12 benzinli motora hem de 100 HP ' den fazla gü ; ç ; ü ; reten 40 kg civarında 3 fazlı yü ; ksek voltajlı elektrik motoruna sahip Ferrari HY-KERS konsepti , ç ; ift kavramalı 7 ileri F1 tipi şanzımanla kombine edilmesiyle de ö ; n plana ç ; ıkıyor .

Yü ; ksek performanslı spor otomobillerinde hibrid teknolojisini ç ; ok yakın bir sü ; rede hayata geç ; irmeyi planlayan İtalyan otomobil ü ; reticisi Ferrari , 2007 yılında aç ; ıkladığı ve tü ; m model yelpazesinde yakıt tü ; ketimini ve emisyonları azaltmaya yö ; nelik ç ; alışmalarının ilk meyvelerinden biri olan deneysel konsept otomobilini 2010 Cenevre Otomobil Fuarı ' nda tanıttı . HY-KERS adını taşıyan yeni Ferrari konsept otomobili , seri ü ; retim 599 GTB Fiorano modeli temel alınarak geliştirilmiş olmasıyla dikkat ç ; ekiyor .

Ferrari HY-KERS ' in yaklaşık 40 kg ağırlındaki kompakt yapılı elektrik motoru yaklaşık 100 HP ' den fazla gü ; ç ; ü ; retebiliyor . Mevcut V12 motorla birlikte kombine edelirek ç ; alışarak yü ; ksek voltajlı elektrik motorununun yassı lityum-iyon akü ; leri , aerodinamik alt şasinin iç ; indeki taban sacının altına yerleştirilmiştir . Bö ; ylece ağırlık merkezi etkilenmeyen Ferrari ' nin deneysel spor otomobil konseptinde ise ç ; ift kavramalı , 7 ileri vitesli F1 tipi şanzımana yer veriliyor . Şanzıman sisteminin iki kavramasından biri elektrik motoruyla paralel ç ; alışırken , bö ; ylece elektrikli motor ve V12 motorun kusursuz biç ; imde birbirine bağlanarak ç ; alışması sağlanmaktadır .

Ferrari ayrıca yeni tü ; r elektrikli motorun tasarımına , geliştirilmesine ve yapımına F1 teknolojisini de uygulamıştır ki bu da , otomobilin uzunlamasına ve yanal dinamiklerinin ideal seviyeye ç ; ıkarılmasına ve ç ; ekiş ile fren dengesinin artırılmasına yardımcı olmuştur . Hızlanma sırasında araya giren motor , hareketsiz konumdan ç ; alışmaya geç ; ildiğinde anlık bir tork sağlar ve sollama manevralarını yaparken de tork , kavrama işlevini , vites ve gaz pedalı aç ; ısını kontrol eder . Aracın hızına ve motor yü ; kü ; ne bağlı olarak &ndash ; ö ; rneğin şehirde sü ; rü ; şte &ndash ; hibrid sistem tam elektrikli bir aktarma organı gibi ç ; alışabilir . Sonuç ; ta , tü ; ketim ve emisyonlarda doğrudan bir azalma elde edilmiş olur . Motor ayrıca her tü ; rlü ; ç ; alışma sıcaklığı ve yü ; kü ; altında azami verimlilik iç ; in benzeri olmayan bir soğutma ve yağlama sistemine sahiptir .

Frenleme sırasında , elektrikli sü ; rü ; ş ü ; nitesi bir jeneratö ; r gibi hareket ederek akü ; lerin yeniden şarj edilmesi iç ; in , ü ; retilen negatif torktan aldığı kinetik enerjiyi kullanır . Bu aşama , Ferrari ' nin F1 ' de edindiği tecrü ; benin uygulanmasıyla geliştirilen ö ; zel bir elektronik modü ; l ile kontrol edilmektedir . Gü ; ç ; kaynağının kontrol edilmesi ve akü ; lerin yeniden şarj edilmesinin yanında modü ; l aynı zamanda , % 100 elektrikli sü ; rü ; şle ç ; alışırken V12 motorun ü ; zerine monte edilmiş bir jeneratö ; r aracılığıyla motorun yardımcı aksamlarına da ( Elektrikli direksiyon , gü ; ç ; destekli frenler , klima ve araç ; ü ; stü ; ndeki sistemler ) gü ; ç ; verir .