Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı (Maç özeti - foto galeri)

Galatasaray dün Fenerbahçe' yi sahasında ağırladı. Galatasaray - Fenerbahçe maçında Selçuk'un muhteşem golü Fenerbahçe' yi gülen taraf yaptı. İşte Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin özeti ve Galatasaray - Fenerbahçe maç fotoğraf galerisi

Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçı (Maç özeti - foto galeri)
  Galatasaray ile Fenerbahç ; e arasında dü ; n akşam oynanan maç ; ta Fenerbahç ; e Galatasaray karşısında 1-0 ü ; stü ; nlü ; k ile 3 puanı aldı . İşte dü ; nyanında takip ettiğimeşhur derbi maç ; ı Galatasaray-Fenerbahç ; e maç ; ının ö ; zeti ve foto galerisi . . .

Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahç ; e ' yi dü ; n akşam Ali Sami Yen Stadı ' nda konuk etti . Turkcell Sü ; per Lig ' in 27 . haftasında karşı karşıya gelen Galatasaray ve Fenerbahç ; e derbisinde yü ; zü ; gü ; len taraf Fenerbahç ; e oldu .

Galatasaray-Fenerbahç ; e derbisine son noktayı Selç ; uk ' un muhteşem golü ; koydu . Fenerbahç ; e Selç ; uk ' un attığı maç ; ın tek golü ; ile maç ; ı 1-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu ve Turkcell Sü ; per Lig ' de şampiyonluk yarışından dü ; şmedi . Fenerbahç ; e bu maç ; ile puanını 55 ' e yü ; kselterek Lig ' de 2 . sıraya yerleşti .

Galatasaray cephesinde ise planlar suya dü ; ştü ; . Fenerbahç ; e maç ; ını kazanıp lider ile puan farkını 2 ' ye indirmeyi ve Lig ' de 31 . hafta maç ; ında Bursaspor ile karşılaşıp son noktayı koymayı hedefleyen Galatasaray ' da işler beklendiği gibi olmadı . Galatasaray , Fenerbahç ; e karşısında kendi sahasında beklemediği bir mağlubiyet aldı ve 53 . puanda kalarak Turkcell Sü ; per Lig ' de 4 . sıraya geriledi . Galatasaray bu bü ; yü ; k derbi sonucunda şampiyonluk yarışından ağır bir yara almış oldu .

GALATASARAY Ç ; OK HIZLI BAŞLADI

Galatasaray Bursaspor ' un puan kaybetmesinin etkisi ile maç ; a ç ; ok hızlı başlayan taraf oldu . Daha maç ; ın ilk saniyelerinde Mustafa Sarp ile atağa ç ; ıkan Galatasaray ç ; ok tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı . Mustafa ' nın yaptığı ortaya dokunan olmayınca bü ; yü ; k bir atak gole ç ; evrilemedi .

Galatasaray Fenerbahç ; e maç ; ının 7 . dakikasında bu sefer atak Giovani ile geldi . Yine bir orta denemesi ile golü ; bulmaya ç ; alışan Galatasaray bu atakta da başarılı olamadı .

Maç ; ın 10 . dakikasında etkili gelen taraf bu sefer Fenerbahç ; e oldu . Vederson ' un uzaktan şutu az farkla dışarı gitti .

Bu dakikalardan sonra Galatasaray-Fenerbahç ; e derbisinde bir durulma yaşandı . Maç ; ın ilk yarısı her iki takımında kontrollü ; ve sakin oyunu ile son buldu .

MAÇ ; TA 2 . YARI

Galatasaray - Fenerbahç ; e maç ; ının ikinci yarısıda beklendiğinin tersine sakin başladı . Maç ; ın 56 . dakikasında Arda oyuna girdi . Maç ; ın bu dakikalarında Galatasaray Giovani ile yine bir pozisyondan yararlanamadı .

Maç ; ın 70 . dakikasında Selç ; uk sahnedeydi . Maç ; ta hatalı pas oranı en yü ; ksek olan Selç ; uk , yaklaşık 40 metreden ç ; ok dü ; zgü ; n bir vuruşla Galatasaray ağlarını havalandırdı ve Fenerbahç ; e ' yi Galatasaray karşısında 1-0 ö ; ner geç ; iren muhteşem golü ; nü ; attı .

Galatasaray bu dakikalardan sonra daha panik oldu . Neye uğradığını şaşıran Sarı-Kırmızı ' lı ekip bu dakikadan sonra oyunda baskıyı daha artırdı . Maç ; ın son bö ; lü ; mlerine kadar baskılı oynayan Galatasaray , disiplinli Fenerbahç ; e savunmasını bir tü ; rlü ; geç ; emedi .

Galatasaray- Fenerbahç ; e maç ; ının ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca bir bü ; yü ; k Galatasaray-Fenerbahç ; e derbisi de Fenerbah . e ' nin 1-0 ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile son buldu .

MAÇ ; TAN DAKİKALAR ( 0-1 )

Ve derbide son dü ; dü ; k geldi .

90+4 . dakika : Galatasaray atağında Sabri sağ kanatta kale sahası ö ; nü ; ne kavisli bir orta yaptı , Dos Santos topa dokunamadı .

90+3 . dakika : Fenerbahç ; e ' de Ö ; zer ç ; ıktı , yerine Deivid girdi .

90+2 . dakika : Galatasaray gole ç ; ok yaklaştı . Keita , ceza sahası ç ; izgisdinin ö ; nü ; nden klas bir vuruş yaptı , kaleci Volkan da aynı gü ; zellikte golü ; ö ; nlemeyi başardı .

Sami Yen ' de 5 dakika uzatma işaret edildi .

90 . dakika : Galatasaray atağında Baros sol kanattan ceza sahası iç ; ine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan ' da kaldı .

88 . dakika : Galatasaray atağında Caner ç ; alımlarla ceza shaasına girmek istedi ama savunma topa ayak koydu .

86 . dakika : Fenerbahç ; e ' de Gü ; iza oyundan alındı , yerine Gö ; khan Ü ; nal girdi .

84 . dakika : Galatasaray atağında Elano ceza sahası dışından plase bir vuruş yaptı , top yandan auta gitti .

82 . dakika : Fenerbahç ; e ' de kaleci Volkan hakeme itiraz ettiği iç ; in Sarı Kart gö ; rdü ; .

81 . dakika ( Sarı Kart ) : Galatasaray ' da Milan Baros haleme itirazdan sarı kart gö ; rdü ; .

78 . dakika : Sağ kö ; şeden kullanılan kornerde , Arda Turan penaltı noktası ü ; zeirne ortasını yaptı , savunmadan seken topu Arda yeniden ortaladı ama Lucas Neill istediği vuruşu yapamadı .

75 . dakika : Galatasaray atağında Caner sol kanattan bekletmeden ceza sahası iç ; ine orta yapmak istedi ama kö ; tü ; bir orta yapınca top auta ç ; ıktı .

73 . dakika : Galatasaray atağında Elano ceza sahası iç ; ine doğru uzun oynadı , Keita ve Bilica beraber topa yü ; kseldi ve hakem Cü ; neyt Ç ; akır Keita ' nın rakibine faul yaptığına karar verdi .

70 . dakika ( GOOOOL ) : Fenerrbahç ; e atağında Selç ; uk yaklaşık 35 metreden vuruşunu yaptı , kaleci Leo Franco ' nun bü ; yü ; k hatası sonrası top filelerle buluştu .

69 . dakika : Sağ kanattan kulllanılan serbest vuruşta , Alex ceza sahası iç ; ine ortasını yaptı , Mustafa Sarp topu uzaklaştırdı .

68 . dakika : Galatasaray ' da Jo oyundan alındı , yerine Milan Baros girdi .

66 . dakika ( Sarı Kart ) : Galatasaray ' da Caner yaptığı faul sonrası sarı kart gö ; rdü ; .

65 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Selç ; uk sol kanattan kale iç ; ine ortasını yaptı , Servet kafayla topu karşıladı .

63 . dakika : Sol ç ; aprazdan kullanılan serbest vuruşta , Arda Turan kale sahası ö ; nü ; ne ortasını yaptı , kaleci Volkan iyi yü ; kseldi ve topun saihibi oldu .

62 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Dos Santos sol ç ; aprazdan kaleye vurdu , savunmaya ç ; arpan topu kaleci Leo kontrol etti .

60 . dakika : Galatasaray atağında Caner savunmanın arkasına uzun oynadı , Bilica kafayla topu klalecisi Volkan ' a kazandırdı .

58 . dakika : Mutlak gol kaç ; tı . Jo ' nun pasıyla kale sahası ö ; nü ; nde topal buluşan Dos Santos ' un vuruşunda top direğin dibinden auta gitti .

57 . dakika : Galatasaray ' da Mehmet Topal oyundan alındı , yerine Arda Turan girdi .

56 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Alex ' ten savunmanına rkasına harika bir pas ama Gü ; iza yine ofsayta yakalandı .

54 . dakika : Galatasaray atağında Elano ç ; alımlarla ceza sahasına girmek istedi ama Elano rakibine ç ; ekince maç ; ın hakemi oyunu durdurdu .

53 . dakika : Galatasaray ' da Arda Turan oyuna girmek iç ; in hazırlanıyor .

51 . dakika : Sami Yen ' de kıran kırana bir maç ; oynanıyor . Dev maç ; ta henü ; z gol sesi ç ; ıkmadı .

49 . dakika : Galatasaray atağında Caner savunmanınaarkasına 70 metrelik bir pas attı , kaleci Volkan kalesini terkederek bü ; yü ; k bir tehlikeyi ö ; nledi .

48 . dakika : Sağ kö ; şeden kullanılan kornerde Alex ö ; n direğe ortasını yaptı , Servet kafayla topu karşıladı .

46 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Mehmet Topuz derinelemsine bir pas attı , kademeye giren Servet , Gö ; khan ' dan ö ; nce araya topu kontrol etti .

İkinci yarıya Fenerbahç ; e başladı .

İlk yarı sona erdi . Dev derbide henü ; z gol sesi ç ; ıkmadı .

45+1 . dakika : Gü ; iza ceza sahası dışından ç ; ok sert vurdu ama farklı şekilde ü ; stten auta gitti .

Sami Yen ' de 1 dakikalık uzatma işaret edildi .

44 . dakika : Sami Yen ' de kritik dakika . Gakatasareay atağında Dos Santos ceza sahası iç ; inde yerde kaldı . Pozisyon sonrası taraftarlar ve futbolcular penaltı bekledi .

42 . dakika : Galatasaray etkili olmaya başladı . Keita ç ; alımlarla sağdan ç ; izgiye indi , kavisli bir orta yaptı ama Lugano uç ; arak kafayla topu kornere gö ; nderdi .

40 . dakikla : Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan ceza sahası iç ; ine girmek istedi ama savunmada Lugano araya girerek topu uzaklaştırdı .

38 . dakika ( Sarı Kart ) : Keita ' yı faulle durduran Mehmet Topuz , sarı kartla cezalandırıldı .

37 . dakika : İkili mü ; cadele sonrası sakatlanan Keita yerden kalınca oyun kısa bir sü ; re durdu .

35 . dakika : Hızlı gelişen Galatasaray atağında Keita sağ kanattan yerden ortasını yaptı , Lugano Jo ' dan ö ; nce topa mü ; dahele etti .

32 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Gü ; iza uzaklardan kaleyi yokladı , kaleci Leo iç ; in ç ; ok kolay bir top oldu .

31 . dakika : Sağ kö ; şeden kullanılan kornede , Keita kale ö ; nü ; ne ortasını yaptı , top savunmadan sekti . Caner gelişine ç ; ok sert vurdu ama top ü ; stten auta gitti .

29 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Selç ; uk Şahin ceza sahası dışından kaleye ç ; ok sert vurdu , savunmadan seken topu kaleciye karşı karşıya kalan Gü ; iza ' ya eliyle kontol edince bü ; yü ; k bir fırsatu değerlendiremedi .

27 . dakika : Galatasaray gole ç ; ok yaklaştı . Dos Santos sol ç ; aprazdan dar aç ; ıdan yerden kaleye ç ; ok sert vurdu , top kaleci Volkan ' da kaldı .

26 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Ö ; zer derinlemesine Gü ; iza etkili bir pas attı ama Gü ; iza istediği gibi topu kontrol edemeyince top Sabri ' de kaldı .

25 . dakika : Galatasaray atağında Caner Erkin yaklaşık 35 metreden kaleyi yokladı , kaleci Volkan iç ; in kolay bir top oldu .

23 . dakika : Hızlı gelişen Fenerbahç ; e atağında Selç ; uk Şahin ceza sahası dışından kaleye ç ; ok sert vurdu , top savunmadan dö ; ndü ; .

22 . dakika : Sağ kö ; şeden kullanılan kornerde , Dos Santos uzak direğe ortasını yaptı , Caner topa mü ; dahele etmek istedi ama savunmaya ç ; arpan top taca gitti .

20 . dakika : Galatasaray atağında Caner Erkin sol kanattan penaltı noktası zü ; eirne ortasını yaptı , Lugano kafayla topu karşıladı .

18 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Alex savunmanın arkasına etkili bir pas attı ama Gü ; iza ofsayta yakalandı .

17 . dakika : Fenernbahç ; e atağında Ö ; zer Hurmacı ceza sahası dışından alırtma bir vuruş denedi , top ü ; stten auta gitti .

16 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Ö ; zer savunmanın arkasına Gü ; iza ' nın koşu yolunan uzun bir pas attı , Gü ; iza ' dan ö ; nce Caner topun sahibi oldu .

14 . dakika : Topa elle mü ; dahele eden Mehmet Topal , sarı kart gö ; rdü ; .

13 . dakika : Galatasaray atağında Lucas Neill savunmanın arkasına uzun bir pas attı , Keita ' dan ö ; nce Bilica kafayla topu karşıladı .

12 . dakika : Ali Sami Yen ' de kıran kırana bir maç ; var . Her iki takımda her an golü ; bulabilir .

10 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Vederson yaklaış 35 metreden kaleye ç ; ok sert vurdu , top ü ; stten auta gitti .

9 . dakika : Bu sefer Fenerbahç ; e etkili geldi . Vederson ceza sahası sol ç ; aprazından yerden ç ; ok sert vurdu , Neill ' e ç ; arpan top kornere gitti .

7 . dakika : Galatasaray gole ç ; ok yaklaştı . Santos harika ç ; alımlarla ceza sahasına girdi , arka direğe ortasını yaptı ama Bilica kritik bir mü ; daheleyle topu kornere gö ; nderdi .

5 . dakika : Fenerbahç ; e atağında Gö ; khan Gö ; nü ; l ceza sahası dışından kaleye vurdu , top savunmadan dö ; ndü ; .

4 . dakika : Galatasaray atağında Caner kale sahası ö ; nü ; ne ortasını yaptı , Bilica kafayla topu uzaklaştırdı .

4 . dakika : Galatasaray atağında Caner ç ; alımlarla ceza sahasına girmek istedi ama savunma topa ayak koydu .

1 . dakika : İlk tehlike Galatasaray ' dan . Mustafa Sarp soldan ceza sahasına girdi , yerden ortasını yaptı ama kaleye paralel olarak giden topu savunma uzaklaştırdı .

1 . dakika : Dev derbiye Galatasaray başladı . Her iki takıma da başarılar .

MAÇ ; Ö ; NCESİ

Galatasaray ile Fenerbahç ; e arasında oynanan derbilerde Fenerbahç ; e ' nin ü ; stü ; nlü ; ğü ; bulunuyor . Galatasaray ile Fenerbahç ; e arasında tam 363 maç ; oynandı ve Fenerbahç ; e ' nin maç ; larda Galatasaray ' a karşı 137-116 ü ; stü ; nlü ; ğü ; bulunuyor . Atılan gollerde ise 510-463 gol ile yine Fenerbahç ; e ' nin Galatasaray karşısında ü ; stü ; nlü ; ğü ; var .

Fenerbahç ; e son haftalardaki kö ; tü ; gidişe dur deme fırsatını derbide bulmak istiyor . Fenerbahç ; e , Galatasaray karşısında mutlak 3 puan alarak şampiyonluk yoluna ara vermeden devam etmek istiyor

Galatasaray iç ; in de bu maç ; ın bü ; yü ; k ö ; nemi var . Hem derbi olması hemde Turkcell Sü ; per Lig ' in 31 . hafatasında yapacağı Bursaspor maç ; ı yü ; zü ; nden Bursa karşısına arada 2 puan ile ç ; ıkmak ve Bu maç ; tan sonra Bursaspor ' u da yenerek liderliğe oturma planları yapıyor .

İLK 11 ' LER

STAT : Ali Sami Yen
HAKEMLER : Cü ; neyt Ç ; akır , Bahattin Duran , Aleks Taşç ; ıoğlu
YAYIN : Lig TV
SAAT : 19 . 00

GALATASARAY : Leo Franco , Sabri , Neill , Servet , Caner , Mustafa Sarp , Mehmet Topal , Elano , Keita , Giovani , Jo
TEKNİK DİREKTÖ ; R : Frank Rijkaard

FENERBAHÇ ; E : Volkan , Gö ; khan , Lugano , Bilica , Santos , M . Topuz , Selç ; uk , Ö ; zer , Vederson , Alex , Gü ; iza
TEKNİK DİREKTÖ ; R : Christoph Daum

Galatasaray - Fenerbahç ; e derbi maç ; ından fotoğraflar iç ; in tıklayın