Sermatya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Serhat Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 13. geleneksel Matematik Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler düzenlen törenle ödüllerini aldılar.

Sermatya Ödülleri Sahiplerini Buldu
  İpek Yolu Caddesi üzerinde bulanan Özel Serhat Lisesi spor salonunda düzenlenen törene , Van Vali Vekili Halil Berk , Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici , Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yıldızbaş , İl Müftüsü Nimettulah Arvas , yarışmaya katılan öğrenciler ve velileri katıldı .
Programda bir konuşma yapan Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici , ilin eğitim çıtasının yükselmesine kurumlarının katkısının kendilerini gururlandırdığını söyledi . Dikici , " İlimiz yıllardır medya olumsuz olaylarla anılıyordu . Fakat son yıllarda okulumuzdaki öğrencilerin başarısı ile medyada yer almaya başladı . Polat Polatkan isimli bir öğrencimiz halkımızın çocuğu , en son katıldığı Balkan Olimpiyatları şampiyonu olmuştur . Bu ilimiz ve ülkemiz adına gurur verici bir şeydir . İlimize ve ülkenize katkı sunabiliyorsak ne mutlu bize . Bölgemizde gerçekten ciddi bir potansiyel var . Önemli olan elmas dediğimiz şey bir kömür parçasıdır . Elmasın değeri kıratı ile ölçülür ve işlenmesi gerekir . Sizler birer cevhersiniz . Bizim de amacımız sizin gibi cevherleri çıkararak gerçek anlamda işlemek . Bugün burada düzenlenen yarışmaya 57 okuldan bin 94 öğrenci katıldı . Tabi ki burada herkes birinci olamayacak . Ama önemli olan böyle bir yarışmaya katılmaktır " dedi .
Yapılan konuşmaların ardından Özel Serhat İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından seslendirilen türkülerin ardından ödül törenine geçildi . 5 . sınıflar kategorisinde il biricisi Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu ' ndan Tina Yalçın , 6 . sınıflar kategorisinde Salih Yıldız İlköğretim Okulu ' ndan Alaattin Enes Tosun , 7 . sınıflar kategorisinde Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu ' ndan Bilal Sümer ve 8 . sınıflar kategorisinde ise Erciş Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ' ndan Mahsun Arslan il birincisi oldu . Biricilere ödülleri Van Vali Vekili Halil Berk tarafından verildi . Program , verilen ödüllerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi .