Fatsa'da Fındık Üreticilerine Ödeme Takvimi Belirlendi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde alan bazlı gelir desteği ve telafi edici ödeme kapsamında 10 bin 76 çiftçiye yapılacak 27 milyon 268 bin TL'lik ödemenin takvimi belirlendi.

Fatsa'da Fındık Üreticilerine Ödeme Takvimi Belirlendi
Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan kura çekiminde Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Gezer, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Özgen ve Ziraat Bankası Şubesi Müdürü Ferda Civelek hazır bulundu.
Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer kura çekiminden önce yaptığı konuşmada, fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ve alternatif ürüne geçen üreticilere telafi edici ödeme yapılması kapsamında Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğü'ne 01 Eylül 2009-31 Aralık 2009 tarihleri arasında 10 bin 121 çiftçinin müracaat ettiğini ve yapılan değerlendirmeye göre 10 bin 76 çiftçiye 27 milyon 268 bin 830 TL ödeme yapılacağını açıkladı. Yurdaer, "Müracaat sayısı ve ödenecek meblağ yüksek rakamlar teşkil ettiğinden, Ziraat Bankası'nda ödeme yapılırken vatandaşlarımızın izdihama neden olmaması, ödeme esnasında doğacak sorunların asgariye indirilebilmesi için ödemelerin belli takvime göre yapılmasını uygun gördük ve bu nedenle kura çekimi yaptık" dedi.
Yapılan kura çekimine göre 1.gün Beyceli, Bacanak, Meşebükü, Oluklu ve Kabakdağı, 2.gün Yavaş, Aşağıtepe, Bahçeler, Tayalı ve İslamdağ, 3. gün Yassıtaş ve Ilıca, 4.gün Yusuflu, Geyikçeli, Salihli ve Kösebucağı, 5.gün Mehmet Akif, Yalıköy, Örencik, Kılavuzömer, Düğünlük, Yenikent, Demirci, Gölköy, Kayaca ve Yassıbahçe, 6.gün Çöteli ve Bolaman, 7.gün Aslancami ve Hatipli, 8. gün Aşağıardıç, Yukarıardıç, Tepecik, Yapraklı, Kılıçlı, Evkaf ve Büyükkoç, 9. Gün Dereyurt, Aşağı Yavaş, Bağlarca, Buharı, Duayeri, Küçükkoç, Kulak ve Yukarıtepe, 10. gün Sefaköy,Taşlıca, Arpalık, Şerefiye, Konakbaşı, Yenidoğan, Bozdağı, Hamlık, Yukarıbahçeler, İnönü, Sudere, Bucaklı, Çömlekli, Hıdırbeyli, Bülbül, Sazcılar, Yeniyurt, Kaleönü, Hoylu, Saraytepe, Tahtabaşı, Kurtuluş ve Karataş köylerindeki çiftçilere ödeme yapılacak.