Meram'da Ekmek Fırınlarına Baskın

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, yaptıkları baskınlarla ekmek fırınlarını denetledi

Meram'da Ekmek Fırınlarına Baskın
  Konya ' nın merkez Meram İlçe Belediyesi zabıta ekipleri , yaptıkları baskınlarla ekmek fırınlarını denetledi . Denetimlerde gerekli hijyen şartlarını taşımadığı belirlenen 3 fırına kapatma cezası verildi .
Geçen hafta ekmek fırınlarını denetleyen Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri , dün gece de Tarım İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte fırınlara baskın düzenledi . Gece yarısı başlayan ve sabah saatlerine kadar süren ortak denetimde tüm fırınlar hem Tarım İl Müdürlüğü hem de belediye zabıtası tarafından denetlendi . 13 fırın denetlenirken , ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği ve gerekli hijyen şartlarını taşımadığı tespit edilen 3 fırına kapatma cezası verildi . Gramaj kontrolü , hijyen ve diğer olması
gereken şartları eksik görülen fırınlara da 500 ile 1000 TL arasında değişen cezalar verildi .
Bir fırında üretilen ekmeğin üzerinde " yüzde 5 sütlü ekmek " yazmasına rağmen işletmede süt bulunmadığı tespit edildi . Yetkililerin " Niçin süt kullanmadığınız halde sütlü ekmek etiketi yazdınız? " sorusuna fırıncı , " Bilmiyordum , bir daha bu etiketi basmayız " şeklinde cevap verdi .
Karaman Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir fırında ise hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı . Tuvaletin hemen yanında ekmek kasaları bulunurken , yere düşen hamurların da hamur karıştırma makinesinin içine atıldığı tespit edildi . Hem hamura hem de ekmeklere el konulurken , ruhsatsız olan bu fırına da kapatma cezası verildi . Denetimlerde kötü durumda olan pasa bezleri ve son kullanma tarihi geçen katkı maddelerine de el konularak imha edildi .
Tarım İl Müdürlüğü ekipleri fırınları " Gıda ve Gıda ile Temasta Bulunan Madde ve Malzeme Üreten İşyerlerine Ait Kontrol ve Denetim Formu " çerçevesinde denetlerken , zabıta ekipleri de Belediye Zabıta Yönetmeliği ' ne göre inceledi .
Meram Belediyesi yetkilileri , halkın en temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınların denetiminin aralıksız süreceğini ve bu konuda kesinlikle taviz gösterilmeyeceğini açıkladı .