İstanbul'dan Silvan'a Eğitim Yardımı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine İstanbul'dan gönderilen giyim ve kırtasiye yardımı, 6 köy okulu öğrencilerine dağıtıldı.

Silvan'nın Susuz köyünde 3 yıldır ücretli öğretmenlik yapan Ersin Sefalı'nın girişimleri sonucu İstanbul'dan köy öğrencilerine giyim ve kırtasiye malzemesi gönderildi. Sefalı'nın, girişimleri sonucu, İstanbul'da faaliyet gösteren Çağdaş Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. 150 öğrenciye kaban ve mont gönderirken, Bilfen Özel Okulları10 koli kırtasiye malzemesi ve giyecek gönderdi.
İlçeye bağlı Karahacı, Gündüz, Eşme, Eski, Otluk ve Susuz köy okulunda bulunan öğrenciler için gönderilen giyim ve kırtasiye malzemeleri, Susuz İlköğretim Okulu öğretmenleri tarafından dağıtıldı.
Kıyafetleri kendi elleriyle Susuz İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerine giydiren öğretmeni Ersin Sefalı, İstanbul'dan gönderilen yardımlar için teşekkür etti. Sefalı, "İstanbul'da faaliyet gösteren Çağdaş Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. ile Bilfen Özel Okulları'yla iletişime girerek öğrencilerimiz için giyim ve kırtasiye temin etmeye çalıştık. İki firmamız da köy öğrencilerimize gerekli kırtasiye ve giyim yardımında bulundu. Biz de köy öğretmenleri olarak öğrencilerimize gönderilen giyeceklerin fazla
olması nedeniyle çevremizde bulunan köy öğrencilerine giyecek yardımını dağıtarak Susuz köy öğrencilerine ise kırtasiye ve giyecek yardımını dağıttık. Gönderilen hediyeleri buradaki öğrencilerimize verdiğimiz sırada, öğrencilerin yüzlerindeki o sevinç, gülümseme ve mutluluğa diyecek yoktu. Bu yardımda bulunan her iki firmamıza Silvan Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.