Abhazya'ya İşçi Olarak Gittiler Fidyecilerin Eline Düştüler

Giresun'dan 2008 yılında Abhazya'ya işçi olarak giden dört arkadaşın ailesi, oğullarının çalıştıkları firma tarafından rehin olarak tutulduklarını ileri sürdü.

Abhazya'ya İşçi Olarak Gittiler Fidyecilerin Eline Düştüler
  Para kazanmak iç ; in gittikleri ü ; lkede rehin tutulanlardan biri olan Hakan Bekdemir ' in ( 27 ) bir sü ; re ö ; nce irtibata geç ; tiği ailesine 10 bin dolar ö ; demeleri halinde kendilerinin serbest bırakılacağını sö ; ylediği belirtildi . İki erkek ç ; ocuğundan biri olan Hakan Bekdemir ' in , insan tacirlerinin eline dü ; ştü ; ğü ; nü ; belirten Hü ; seyin Bekdemir , şö ; yle konuştu : ' Oğlum beraberinde bulunan ü ; ç ; arkadaşıyla 2008 yılında işç ; i arayan bir firma ile Abhazya ' ya gitti . Gitmesinden bir sü ; re sonra irtibatımız kesildi . Aramadığımız , başvurmadığımız kapı kalmadı . Bir sü ; re ö ; nce bir telefon gelerek oğlumuzun rehin tutulduğu 10 bin dolar verilmesi halinde geri gö ; nderecekleri sö ; ylendi . Bizimle bir kere irtibata geç ; irilen oğlumuz ise ç ; ok zor durumda olduklarını ç ; alıştıkları firma tarafından pasaportlarına el konulduğu , parasız pulsuz , ç ; alıştırıldıklarını belirterek kişi başına 10 bin dolar ö ; demeleri halinde serbest bırakılacaklarını sö ; yledi . '

Oğlunun hayatından endişe ettiğini ifade eden Hü ; seyin Bekdemir , ' Oğlum ve arkadaşları işç ; i gibi gö ; tü ; rü ; lü ; p rehin alınan ve ardından para istenen bir ç ; etenin eline dü ; ştü ; ğü ; nü ; sanıyorum ' dedi .
Her gece korkulu rü ; yalar gö ; rdü ; ğü ; nü ; sö ; yleyen anne Nimet Bekdemir ise , ' Paramız olsa zaten oğlumuzu bilmediğimiz memleketlere işç ; i olarak gö ; ndermezdik . Bu konuda devletin bize yardımcı olmasını bekliyoruz , ç ; aresiziz ' ifadelerini kullandı . Nimet Bekdemir , oğlunun arkadaşları Aytekin Ucuz , Osman Turan ve Mehmet Ata ' nın da durumlarının aynı olduğunu ve onların da ailelerinin perişan olduklarını sö ; zlerine ekledi .