Başkan Topbaş Sanatçılarla Biraraya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde sanatçılarla biraraya geldi.

Başkan Topbaş Sanatçılarla Biraraya Geldi
  İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , İstanbul 2010 Avrupa Kü ; ltü ; r Başkenti etkinlikleri ç ; erç ; evesinde sanatç ; ılarla biraraya geldi . Orhan Gencebay , Erol Evgin , Deniz Seki ve Emre Altuğ ' un da aralarında bulunduğu ç ; ok sayıda sanatç ; ının katıldığı yemekte ' sanatç ; ı gö ; zü ; yle İstanbul ' konuşuldu .
Başkan Kadir Topbaş , Emirgan Korusu ' nda bulunan Beyaz Kö ; şk ' te dü ; zenlenen yemekli toplantıda sanatç ; ılarla buluştu . Toplantıya Orhan Gencebay , Erol Evgin , Hakan Peker , Emre Altuğ , Deniz Seki , Hakan Aysev , Sinan Ö ; zen , Yonca Evcimik , Deniz Arcak , Burcu Gü ; neş ' in de aralarında bulunduğu ç ; ok sayıda sanatç ; ı katıldı . Sanatç ; ıların sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiği toplantıda , ' sanatç ; ıların gö ; zü ; nden İstanbul ' konusu masaya yatırıldı . Toplantıda sö ; z alan opera sanatç ; ısı Hakan Aysev , ' Ben bir opera
sanatç ; ısı olarak Şırnak ' ta , Batman ' da pek ç ; ok yerde sanatımı icra ettim . Ben artık Atatü ; rk Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde de eserlerimi seslendirmek istiyorum . AKM ' nin bir an ö ; nce aç ; ılmasını istiyorum ' dedi .
Başkan Kadir Topbaş , yemeğin sonunda yaptığı aç ; ıklamada , sanatç ; ı gö ; zü ; yle İstanbul ' u konuştuklarını ifade ederek , ' Sanatç ; ı gö ; zü ; yle İstanbul nasıl olmalıdır , sanatç ; ının İstanbul ' dan bekledikleri nelerdir onları konuştuk . Şu anki ç ; alışmalar hakkında bilgi ve değerlendirmelerde bulunduk ' şeklinde konuştu .
İstanbul ' un sadece coğrafi konumundan değil , bir yaşam alanı olması nedeniyle de insanları biraraya getirdiğini ifade eden Topbaş , ' Bu da sanatç ; ı ve sanata etki ediyor , sanat eserine yansıyor . Bu ç ; erç ; evede kü ; ltü ; r sanat aktiviteleri nasıl daha iyi olur bunları konuştuk ' dedi .
Sanatç ; ı Emre Altuğ , toplantının sonunda ç ; ıkan kararların uygulanmasının ö ; nemli olduğunu ifade ederek , ' Bö ; yle bir toplantı ilk . Geç ; kalınmış ama olsun yine de gerç ; ekleştirildi . Bu toplantı sonrası sosyal sorumluluk projesinde neler yapılacak bunlar konuşuldu ' diye konuştu . Altuğ , Roman aç ; ılımıyla ilgili sorular ü ; zerine de , ' 9-8 ' lik bir aç ; ılımdı . Roman havasında geç ; en renkli bir aç ; ılımdı . Aslında sanatç ; ılarla gerç ; ekleştirilen aç ; ılım da renkli gö ; rü ; ntü ; lere sahne olmalıdır ' şeklinde konuştu .
Erol Evgin ise , 2010 Avrupa Kü ; ltü ; r Başkenti etkinlikleri ç ; erç ; evesinde Başkan Topbaş ' la biraraya geldiklerini hatırlatarak , ' Yaklaşık 3 saat sü ; ren bir zaman diliminde biraraya geldik . İstanbul ' un son yıllarda dü ; nya metropolü ; olduğunu , sanatç ; ı arkadaşlarla vurguladık . Dü ; nyanın herhangi bir yerinde ' İstanbulluyuz ' dediğimiz zaman insanların gö ; zü ; nde ışıklar beliriyor . İnsanlar İstanbul ' a ilgi duyuyor . Bunun yanında sorunları da konuştuk . Başkan benim hem ü ; niversiteden arkadaşım hem de meslektaşım . Başkan
bü ; tü ; n sanatç ; ılara aynı mesafede olduğunu sö ; yledi . Ç ; ok olumlu bir toplantı oldu ' dedi .
Başkan Topbaş ' ı bir sanatç ; ı olarak gö ; rdü ; ğü ; nü ; sö ; yleyen Orhan Gencebay da , ' İstanbul bir sanat eseri ve Başkanımız İstanbul ' u gü ; zelleştirmeye ç ; alışıyor . İstanbul ' un gü ; zelliği iç ; in ne gerekiyorsa yapacağız , bizde destek veriyoruz ' diye konuştu .
Deniz Seki ise yemeğin ç ; ok umut vaat ettiğini belirterek , ' Sayın Başkanımız ç ; ok sevilen bir başkan . Bir araya gelirsek aç ; ılmayacak kapı yoktur . Bu etkinlikler ç ; erç ; evesinde İstanbul ' u tü ; m dü ; nyaya tanıtabiliriz ' şeklinde konuştu .