ALJ'den önce distribütörlük sonra bayilik

Sabancı'dan Toyota'nın Türkiye Distribütörlüğünü alan Suudi ALJ Grup şimdi de bayilik için kolları sıvadı.

ALJ'den önce distribütörlük sonra bayilik
  Geç ; tiğimiz yıl Japon Toyota ' nın Tü ; rkiye distribü ; tö ; rlü ; ğü ; nü ; Sabancı Grubu ' ndan 85 milyon dolara satın alan Suudi ALJ Grup , Tü ; rkiye ' de bayiliğe de soyunuyor .
Yaklaşık 350 bin adetlik satışıyla Toyota ' nın dü ; nyadaki en bü ; yü ; k distribü ; tö ; rü ; olan ALJ Grup , yurtdışındaki bayilik tecrü ; besini Tü ; rkiye ' ye de taşıyor . Bö ; ylece Tü ; rkiye ' de ilk kez Toyota kendi bayiliği ü ; zerinden de satış yapacak . Suudi Arabistan ' da toplam Toyota bayilerinin 4 ' te birine , İngiltere ve Almanya ' da da Toyota bayilerine sahip olan ALJ Grup , Tü ; rkiye ' deki ilk bayisini Ç ; ekmekö ; y ' de aç ; maya hazırlanıyor . ALJ Grup , yine Tü ; rkiye distribü ; tö ; rü ; olduğu Japon Dahiatsu ' nun Ç ; ekmekö ; y ' de 12 milyon dolarlık yatırımla kurduğu genel merkezini ö ; nü ; mü ; zdeki aylardan itibaren Toyota bayisi yapacak . Suudi Grup , Tü ; rkiye ' de ihtiyaç ; durumuna gö ; re bayi sayısını artırmayı hedefliyor .
Konuyla ilgili gö ; rü ; ştü ; ğü ; mü ; z Toyota Tü ; rkiye CEO ' su Ali Haydar Bozkurt , ALJ ' nin bir ç ; ok ü ; lkede kendi bayisi olduğunu hatırlatarak , &ldquo ; Tü ; rkiye ' de de bu konuda ç ; alışıyoruz . Net aldığımız bir karar yok ama ç ; alışmalarımız sü ; rü ; yor . Tü ; rkiye ' de en ç ; ok satan 5-6 markaya baktığımızda hepsinin kendi bayisi var . Burdaki amaç ; ' hadi biz de bayilik kuralım ' değil . Genel resmin iç ; inde eğer ihtiyaç ; varsa bö ; yle bir şeye girmek istiyoruz&rdquo ; dedi .
Toyota ' nın dü ; nya ç ; apında gaz pedalı problemi nedeniyle başlattığı geri ç ; ağırma operasyonunun Tü ; rkiye ' de satışlarına olumlu etki yaptığını sö ; yleyen Ail Haydar Bozkurt , &ldquo ; Bu operasyonun yapıldığı Şubat ayında Tü ; rkiye ' de satışlarımız yü ; zde 35 arttı . Bu da tü ; keticilerin markaya gü ; venini ortaya koydu&rdquo ; diye konuştu . Bozkurt , şu ana kadar olası gaz pedalı problemi olabilecek 23 bin aracın servislerde kontrolden geç ; tiğini de dile getirdi .