Şahinbey'de Şubat Ayında 5 Bin 154 İşyeri Denetlendi

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi ekipleri, Şubat ayı içerisinde 5 bin 154 işyerini denetledi.

  Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ' nden yapılan açıklamada , denetimlerde altı işyerinde 361 kilo kokmuş tavuk , iki işyerinden bin 613 adet son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünü , bir işyerinden 2 bin 800 kilo koyun ve keçi kulağı ile bir işyerinden 2 bin 593 kilo bozuk yağın alınarak imha edildiği belirtildi . Toplam 5 bin 154 işyerinin denetlendiği kaydedilen açıklamada , " 48 işyerine zabıt varakası tanzim edilmiş , 7 işyerine maktu ceza uygulanarak toplam bin 509 TL para cezası uygulanmış , 3 bin 273
işyeri ihtar edilmiş ve bin 826 işyeri kontrol edilerek normal görülmüştür . Ayrıca , bin 665 tebligat yapılmış , 412 evrak işlem görmüş , 28 işyeri 3 gün ile 14 gün arasında encümen kararıyla kapatılmıştır " denildi .
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da yaptığı açıklamada , zabıta ekiplerinin halkın huzur ve refahı için günün 24 saatinde görevinin başında olduğunu belirterek , " Vatandaşımızın sağlığını önemsiyoruz . Bu nedenle başta gıda üretim ve satış yerleri olmak üzere titiz bir çalışma içinde denetimlerimizi yapıyoruz . Amacımız vatandaşımızın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak " dedi .