Ziraat Odaları Başkanları Şeker Fabrikasına Sahip Çıktı

Kayseri Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Emin Yılmaz başkanlığında toplanan Ziraat Odası başkanları, pancar üreticilerinin meslek birliği olan kooperatif yönetimine karşı sergilenen iddiaların asılsız ve Şeker Fabrikasını yıpratmaya yönelik olduğuna dikkat çekti

  Kayseri Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Emin Yılmaz başkanlığında toplanan Ziraat Odası başkanları , pancar üreticilerinin meslek birliği olan kooperatif yönetimine karşı sergilenen iddiaların asılsız ve Şeker Fabrikasını yıpratmaya yönelik olduğuna dikkat çekti .
Ziraat Odaları Başkanları ortak koordinasyon toplantısı sonrası yayınlanan bildiride , Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Yöneticilerine karşı yayınlanan gazete ilanları kınandı .
Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Emin Yılmaz , gazete ilanı ile ortaya atılan yersiz iddiaların , Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ' ne bağlı ekim yapan 80 bin çiftçinin ortak sorunu gibi yansıtılmaya çalışılmasından hayli rahatsız olduklarını belirterek , " Çiftçimizin bu konuda eğer bir rahatsızlığı olsaydı elbette ilk ulaşacağı kurum biz olurduk . Bize ulaşan çiftçilerin en büyük isteği ; Kayseri Şeker Fabrikası ' na sahip çıkılmasıdır . " şeklinde konuştu .
Diğer 15 Ziraat Odası Başkanı ise yaptıkları ortak açıklamada , Kayseri Şeker Fabrikası ' nın Türkiye ve dünyaya örnek olacak nitelikte bir kurum olduğunu söylediler .
Kayseri Şeker Fabrikası ' na giderek , Başkan Özışık ' a aldığı her kararda ve atılımda yanında oldukları mesajını ileten Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Emin Yılmaz , Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Nejdet Aksu , Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat , Tomarza Ziraat Odası Başkanı İhsan Karagöl , Yahyalı Ziraat Odası Başkanı Nebi Akkuş , İncesu Ziraat Odası Başkanı Yaşar Köseoğlu , Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Hayrettin Emre , Felahiye Ziraat Odası Başkanı Adem Acar , Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Hamdi Kıracı , Bünyan Ziraat Odası Başkanı Hakkı Paksoy , Akkışla Ziraat Odası Başkanı Emir Şimşek , Pınarbaşı Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ülger , Sarız Ziraat Odası Başkanı Mehmet Erkek , Gemerek Ziraat Odası Başkanı İhsan Sarıdağ , Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Arslan Yurtsever ve Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı İsmet Alparslan , böyle güzide bir kurumun yıpratılmaya çalışılmasından dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirip , gazete ilanı ile yapılan haksız eleştirileri kınadılar .