Yalı Caddesi De Kurtuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, med-cezir ve lodos nedeniyle zaman zaman deniz yükselmesinin yaşandığı Karşıyaka'da 'acil eylem planı'nı uygulamaya koydu

Yalı Caddesi De Kurtuldu
  İzmir Büyükşehir Belediyesi , med-cezir ve lodos nedeniyle zaman zaman deniz yükselmesinin yaşandığı Karşıyaka ' da " acil eylem planı " nı uygulamaya koydu . Son yağışlarda Yalı Caddesi ' nde sıkıntı yaşanmadı .
İzmir Büyükşehir Belediyesi , kısa süreli fırtına ile birlikte etkisini gösteren yağışlar , lodos ve deniz kabarması sonucu özellikle ev ve işyerlerinin etkilendiği Karşıyaka Yalı Caddesi ' nde yaşanan sıkıntıları önlemek için planladığı acil eylem planını hayata geçirdi .
Kabaran deniz suyunu tahliye amacıyla yağışlarda sürekli bölgede pompa çalıştırmak zorunda kalan İZSU Genel Müdürlüğü , soruna kalıcı çözüm bulabilmek için öncelikle Karşıyaka Yalı Caddesi ' ndeki ızgaraların deniz çıkışını kapattı . Su taşkınlarının yoğun olarak yaşandığı Karşıyaka Yelken Kulübü , Cemal Gürsel Caddesi Kavşağı ( Bostanlı Vapur İskelesi bölgesi ) ve Dokuz Eylül Polikliniği ' nin bulunduğu alana yeni yağmursuyu kanalı döşendi . Ocak ayında başlayan çalışmalar kısa sürede tamamlandı ve 545 metre uzunluğunda yağmursuyu kanalı döşenerek gelen suların pompa istasyonuna iletilmesi sağlandı .
Karşıyaka Yelken Kulübü önünde toplam 160 , Bostanlı Vapur İskelesi bölgesinde 250 ve Dokuz Eylül Polikliniği bulunduğu alanda 135 metre uzunluğunda kapalı sistem yağmursuyu kanalı döşendi .
DUVARLAR YÜKSELTİLECEK
İZSU , Karşıyaka Yelken Kulübü ' nün içine denizden su girişini önlemek için de tel çitlerin bulunduğu bölgeye yaklaşık 135 metre uzunluğunda beton duvar yapacak . Ayrıca Yelken Kulübü ile Bostanlı İskelesi arasında yaklaşık 1 . 5 kilometrelik bölümde mevcut duvarlar yükseltilerek lodosa karşı ek önlem alacak .
TEST EDİLDİ , TAMAMDIR
Izgaralı yağmursuyu kanallarından gelen suyu toplayacak yeni bir sistem oluşturacaklarını söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri , " Özellikle Karşıyaka Yalı Caddesi ' nde sorunlu 3 nokta bulunuyordu . Bu noktalarda yol kotu düşük , denize çıkışı olan ızgaralar su seviyesinin altında kalıyordu . Denizin yükselmesi , lodosun da etkisiyle sahile taşan suları kanallar taşımıyordu . Sürekli pompa çalıştırarak gelen suyu tahliye etmeye çalışıyorduk . Soruna kalıcı bir çözüm bulmak başlattığımız çalışmayı tamamladık . Bu sistemle birlikte kara tarafına doğru suyun yükselmesi engelleneceğinden yağmursuyu sisteminin daha rahat çalışması sağlanacak . Son yağışlarda da yaptığımız uygulamayı test ettik . Sistem sağlıklı bir şekilde çalıştı . Bu da yaptığımız işin doğruluğunu gösterdi " diye konuştu .