Suşehri'nde Besicilikle Göç Önlenecek

Suşehri'nde, belediye tarafından 'Hayvancılığı Geliştirme ve Barınak Yerleri' konulu bir toplantı düzenledi. İlçedeki hayvancılıkta karşılaşılan problemlere katılımcılarla beraber çözüm arandı.

Suşehri'nde Besicilikle Göç Önlenecek
  Suşehri Belediyesi Konferans Salonu ' nda Belediye Başkanı Sedat Sel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya il genel meclis üyeleri , belediye encümen üyeleri , sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilçede 10 adet ve üzeri büyükbaş hayvan ile büyük çapta küçükbaş hayvan barındıran üreticiler katıldı .
Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sedat Sel , ilçenin göç veren bir yer olduğuna vurgu yaparak bu göçün durdurulması adına hayvancılık sektöründe yapılabilecek çalışmaların önemli yer tuttuğuna değindi .
Başkan Sel sözlerine şöyle devam etti :
" Suşehri ' nde sanayileşme yok . İlçe tarımdan geçimini sağlamaktadır . İlçedeki ekonominin canlanması hayvancılığın gelişmesi ile doğru orantılı . Bu konu çok önemli bir konudur . Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız . Eski gücümüzü yakalamak için silkelenmek zorundayız . İlçe merkezi nüfusunun üçte biri kadar ilçede büyük ve küçükbaş hayvan varlığı düşünülürse bilinçli bir besicilikle hem göçü önleriz hem de ilçe ekonomisine ciddi katkı yapmış oluruz . "
Toplantıda ilçede hayvan barınağı yapılabilecek alanlar slayt sunumu ile birlikte katılımcılara gösterildi . Birkaç alternatif alan üzerinde değerlendirme yapıldı .