Milaslı Gıdacılarda Mustafa Sezgin Dönemi

Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası genel kurulunda Mustafa Sezgin başkanlığa seçildi.

Milaslı Gıdacılarda Mustafa Sezgin Dönemi
  Bin 400 üyesiyle Milas ' ın en büyük meslek odası konumundaki Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası ' nın dün gerçekleştirilen genel kurulu oldukça çekişmeli geçti . Bir önceki dönemin başkanı Turan Akman ' ın bir kez daha aday olmayacağını açıklaması üzerine seçim çalışmalarını başlatan Mustafa Sezgin , Sadettin Akarca ve Şinasi Albayrak başkan olmak için yarıştı .
Milas Belediyesi Toplantı Salonu ' nda gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören genel kurulda divan başkanlığına Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız seçildi . Genel kurulda ilk konuşmayı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptı . Tokat , belediye olarak tüm sivil toplum örgütleriyle uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirterek , meslek odalarının önemine değindi . Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası ' nın Milas ' ın en büyük meslek kuruluşlarından olmasına karşın etkin bir örgütlenme yürütemediğini savunan Tokat ' ın düşüncesi üyelerden destek buldu .
Tokat ' ın ardından söz alan eski başkan Turan Akman , başkan adayı Sadettin Akarca ' yla karşılıklı söz düellosuna girmek isteyince duruma divan başkanı Ayyıldız müdahale etti .
Sırasıyla başkan adayları Albayrak , Akarca ve Sezgin ' in konuşmalarının ardından yönetim kurulu adayları tanıtıldı .
İki sandıkta yapılan oylama sonucu kullanılan 680 oyun 345 ' ini Mustafa Sezgin alırken , Sadettin Akarca 287 , Şinasi Albayrak 41 oy aldı . Kullanılan 7 oy geçersiz sayıldı .
Sonuçlara göre Mustafa Sezgin başkanlığındaki Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası yönetim kurulu şu isimlerden oluştu : Nedim Şimşek , Mustafa Bingöl , Salih Ülgül , Ali Kabel , Şafak Kaya , Özben Çalık , Volkan Yakan , Nurullah Coşkuner .