Midyat'ta İlk Defa Tekvando Müsabakası Yapıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde ilk defa tekvando müsabakası düzenlendi.

  Midyat Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Midyat Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen minik ve yıldızlar tekvando turnuvası kapalı spor salonunda yapıldı .
Tekvando müsabakalarını Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu , Gençlik ve Spor Müdürü Nurullah Yeşilmen , İlçe Emniyet Müdürlüğü ' nde görevli Başkomiser Özcan Özdemir , tekvando antrenörleri Ramazan İpek , İsmail Kutlu ve çok sayıda sporsever izledi .
Hava soğuk olmasına rağmen tekvandoya gönül vermiş sporcuların ailelerin karşılaşmaları ilgi ile izledi . Turnuvaya Midyat , Diyarbakır ve Bismil ' den 70 minik yıldız ve genç sporcu katıldı . İlk defa yapılmasına rağmen turnuvaya ilgi beklenenden fazla oldu .
Gençlik Spor Müdürü Nurullah Yeşilmen , " Midyat ' ta böyle bir organizasyonu yapmaktan dolayı çok mutluyuz . Amacımız tekvando sporunun dostluk , kardeşliğini pekiştirmek ve birbirleri ile kaynaşıp tanışmalarını sağlamaktır . Önümüzdeki aylarda daha büyük organizasyonların yapılması için deneyim kazandık . Daha güzel organizasyonların yapılması için çalışmalarımız sürecek " dedi .
Midyat Gençlik Spor ' un Tekvando Antrenörü İsmail Kutlu , " İlk defa yabancı rakipleri ile karşılaştılar . Bu organizasyon da yıldız ve minik tekvandocuların kendilerini sınamaları bakımından çok faydalı ve tekvandocularımız için iyi bir deneyim oldu " şeklinde konuştu .
Yıldız tekvandocu Tolga Kaan Özdemir de , " Bu organizasyonların yapılamasını arzu ediyoruz . İlk defa karşılaşmalara çıkıyoruz . Hep kendi aramızda antrenmanlara katılıyorduk . Bizim için iyi bir sınav oldu " şeklinde duygularını ifade etti .