Memurun 84 Liralık Zaferi Emsal Teşkil Etti

Bursa adliyesinde görevli bir memur, bankadan istediği belge karşılığında hesabından kesilen 84 liranın haksız olduğu gerekçesiyle açtığı davada emsal teşkil edecek bir karara imza attı.

Memurun 84 Liralık Zaferi Emsal Teşkil Etti
  Edinilen bilgiye göre , Adalet Sarayı ' nda zabıt katibi olarak çalışan 27 yaşındaki Naime Şentürk , eşi Mustafa Şentürk ile birlikte 2 yıl önce aldıkları ev için bir bankadan kredi çekti . Ödemelerini düzenli olarak yapan Naime Şentürk , faizlerin düşmesi üzerine bir başka bankadan da kredi çekerek , ilk bankaya olan borcunun tamamını ödedi . Ve tapudaki ipoteğin kaldırılması için bankadan borcu yoktur yazısını almaya gitti . Fakat banka görevlileri , Şentürk ' e verdikleri " borcu yoktur " yazısı için tam 84 lira
kesti .
Bu kesintinin haksız olduğunu ileri süren Şentürk , Nilüfer Tüketici Hakem Heyeti ' ne müracaat ederek , 84 liranın tarafına iadesini istedi . Hakem heyeti kesintiyi yapan bankayı haksız bularak , parayı mudisine ödeme kararı verdi . Fakat bu kez de banka avukatları bu karara itiraz etti . Bunun üzerine Tüketici Mahkemesi ' nde görülmeye başlayan dava neticelendi . Mahkeme , bankayı müşterisine bu parayı ödemeye mahkum etti .
Emsal teşkil edecek bir karar çıkmasını sağlayan Naime Şentürk , " İstediğimiz bir sayfalık doküman için tam 84 lira kesildi . Bu ekonomik krizde müşterilerinden böyle haksız kesintiler yaparak kar üstüne kar eden banka hakkında hukuk savaşı başlattım . Davayı kazandım . Para tarafıma iade edildi " dedi .