Kültür Bak Ertuğrul Günay Diyarbakır'daanı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da İçkale'nin kültür müzesi haline geleceğini söyledi.

  Bakan Gü ; nay ayrıca Tü ; rkiye ' nin son yıllarda turizmde dü ; nyanın sayılı ü ; lkelerinden birisi haline geldiğini bildirdi .
Kü ; ltü ; r ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gü ; nay ilk olarak Diyarbakır Valiliği ' ni ziyaret ederek Vali Hü ; seyin Avni Mutlu ' dan kent hakkında bilgi aldı . Bakan Gü ; nay ' a ziyaretinde AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt , Osman Arslan ve Kutbettin Arzu da eşlik etti . Vali Hü ; seyin Avni Mutlu tarafından karşılanan Bakan Gü ; nay , Diyarbakır ' ın vatanın en ö ; nemli kö ; şelerinden bir tanesi olduğunu belirterek , ' Tü ; rkiye son yıllarda turizmde dü ; nyanın sayılı ü ; lkelerinden birisi haline geldi . 2009 yılında dü ; nyada
ciddi bir gerileme yaşanırken , ö ; nde gelen 10 turizm ü ; lkesi arasında sadece Tü ; rkiye bir ö ; nceki yıla oranla gelen ziyaretç ; i sayısını artırmayı başardı . Yabancı olarak 17 milyondan fazla kişi geldi ü ; lkemize . Diyarbakır ' ın İç ; kale ' de ç ; ok ö ; nemli bir ç ; alışma yapıyoruz . İç ; kale Tü ; rkiye ' nin en ilginç ; kü ; ltü ; r vahasıdır . İç ; kale bir kü ; ltü ; r mü ; zesi haline gelecek . Orada ç ; ok ilginç ; bir mü ; ze ç ; alışması yapıyoruz . Onu da bu yıl iç ; inde tamamlama konusunda ç ; alışmalar yapıyoruz . Surlarda ç ; ok ö ; nemli yenilemeler yapıyoruz . Ç ; ok ender yapılardan bir tanesi . Diyarbakır ' ın ; Tü ; rkiye ' nin uyumlu renkli kü ; ltü ; rü ; iç ; inde ç ; ok ö ; nemli yeri var . Geç ; miş yıllarda ç ; ok anlamsız siyasal gerginlikler ç ; ok renkliliği olduğunun farkına varmadan yanlışlıklar yaptılar . Tatsızlıklar meydana geldi . Tü ; rkiye ' nin bü ; tü ; nü ; ne ve bu yö ; renin insanına bir yararı olmadı . Bunları geride bırakıyoruz ' dedi .

İNSANLARIN TİYATRO VE SİNEMALARI KENDİ DİLİYLE İZLEMESİ KONUSUNDA Ç ; ALIŞMALAR VAR
Bir gazetecinin ' Kü ; rtç ; e eserler sergilenecek mi ' sorusuna ise Gü ; nay , ' Kü ; rtç ; e eserlerin sergilenmesi konusunda bir ç ; alışma yapıyoruz . Tiyatrolarda ve sinemalarda artık insanların kendi diliyle izlemesi konusunda ç ; alışmaları var . Bö ; lgede Kü ; rt edebiyatının edebi değerleri ve ö ; zgü ; n eserleri varsa bunları da yeniden hem Kü ; rtç ; e , hem Tü ; rkç ; e yapmaya ç ; alışıyoruz . Kü ; tü ; phaneler genel mü ; dü ; rlü ; ğü ; mü ; z , şu anda bu konu ile ilgili ç ; alışıyor . Memu-Zin , Leyla ile Mecnun ve Hü ; snü ;
Aşk gibi eserlerin hem Tü ; rkç ; e hem de Kü ; rtç ; e bastırılması konusunda ç ; alışmalarımız var ' şeklinde cevap verdi .

Bakan Ertuğrul Gü ; nay daha sonra , ' Dü ; nyada değişmeyen tek kural vardır . O da her şeyin değişebileceğidir . Bir şeyin bin yıl sü ; receğini iddia edenler evrenin en temel kuralını değişme ve gelişme kanunu bilmiyorlardır . Bence bu bilgisizlik ü ; zerine daha fazla konuşmak gerekmez . Hiç ; bir zaman nehrin ve tarihin akışına ilerlemesine hiç ; bir gü ; ç ; karşı koyamaz . Birtakım gereksiz bedeller ö ; deriz . Ama sonuç ; ta hayat ileriye doğru akıyor ' ifadelerini kullandı .

Daha sonra Diyarbakır Valisi Hü ; seyin Avni Mutlu , Kü ; ltü ; r ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gü ; nay ' a Diyarbakır ' ın tarihi yerlerini ve surlarını simgeleyen bir levha verdi . Bakan Gü ; nay , daha sonra yapımı tamamlanan kü ; ltü ; r ve sanat merkezini ziyaret etti .