İzmir'de On Gün Süreyle İçten Kahkahalar Atılacak

IV

İzmir'de On Gün Süreyle İçten Kahkahalar Atılacak
  IV . İzmir Uluslararası Kukla Festivali ' in başlamasına sayılı günler kaldığını hatırlatan Konak Belediye Başkanı Dr . Hakan Tartan , şimdilerde unutulmuş olmasına karşın , bir dönem çocukların içten kahkaha attıkları kukla tiyatrolarının tekrar eski günlerine döndürülmesi girişimlerine gönülden destek verdiklerini söyledi .
11-21 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalin çocukları eğlence ve düşler alemine sürükleyeceğini ifade eden Tartan , " Bu festival sadece İzmir ' in değil , ülkemizin en büyük festivalleri arasında yer alıyor ve biliniyor . Kentimizde yaşayanlar bu süre içinde hoşça vakit geçirecekler . Günümüzün gelişen teknolojisinin de yardımı ile daha renkli sunumların ve coşkulu anlatımların yaşanacağı festivalin tadı damaklarda kalacak . İzmir , dünya kuklaları ile güzel , unutulmaz bir festivale ev sahipliği yapacak " diye konuştu .
Festivale 11 ülkeden 20 kukla tiyatrosu grubu 22 gösteri ile katılıyor . Almanya , Avusturya , Bulgaristan , Çek Cumhuriyeti , Fransa , İngiltere , İspanya , İtalya , Macaristan , Tayvan ve Türkiye ' den kukla tiyatrosu grupları İzmir geneline yayılmış 25 salonda 94 gösteri gerçekleştirecek . Ayrıca festival içerisinde iki gün sürecek bir açık hava kukla şenliği , 4 sergi ve iki atölye çalışması da düzenlendi .
Türkiye ' nin en büyük sanat festivallerinden biri olan festivalin salon gösterileri Sabancı Kültür Sarayı , Fransız Kültür Merkezi , Güzelyalı Kültür Merkezi , Dr . Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi , Devlet Tiyatrosu Konak ve Karşıyaka Sahneleri , Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ' nde seyirci ile buluşacak .
Asya ülkelerinin geleneksel el kuklaları da İzmir ' de sergilenecek . 11 †" 21 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek IV . İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında açılacak ' Asya Avuçlarınızda ' isimli sergi Tayvan ' dan geliyor . Asya ' nın en büyük kukla müzelerinden biri olan Lin Liu-Hsin Puppet Theatre Museum ' dan gelecek sergi Konak Belediyesi ' nin desteğiyle İzmir Resim Heykel Müzesi ' nde açılacak . Ülkemizde böylesi bir temayla açılacak ilk sergi olacak bu sergiyi gezenler el kuklası gösterileri de izleyebilecekler .
İzmir Uluslararası Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer ; " Liu-Hsin Puppet Theatre Museum ' dan gelen bu sergi tüm sanatseverler için bulunmaz bir fırsat . Konak Belediyesi ' nin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz sergi Asya ülkelerinin geleneksel el kuklalarından , kukla giysi ve aksesuarlarından oluşuyor . Sergide çok değerli birçok kuklanın yanı sıra , özellikle çocukların bu kuklaları yakından tanımalarını sağlayacak oyun amaçlı kuklalar da yer alıyor " diye konuştu .