Hepar'dan Operasyonlara Tepki

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İl Başkanı Tunahan Önder yaptığı açıklamasında son günlerde düzenlenen operasyonları değerlendirdi. Önder, 'Türk ordusuna yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz' dedi.

Hepar'dan Operasyonlara Tepki
  Önder , " Demokratikleşme ve hukuk adına yaptıklarını söyleyen hukuksuzlara sesleniyoruz , neden bilet sahtekarlığından mahkemede dosyası bulunanlar yargılanmıyor " diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi :
" Bunların asıl niyetlerini kendi milletvekilleri söyledi fişliyorlarmış , kimi fişliyorlar Türk ordusunu . " Bu dolabın suyu dışarıdan dönüyor , ordunun yüksek seviyesini aşağı çekmek için uğraşıyorlar . Ordunun zayıflatılması ve yıpratılması , halk algısında güveninin sarsılması en çok kimin işine yarar herkes bunu düşünmeli . Belli ki hükümet bu dolabın içinde dönüyor . Bu plana dahilseniz , siz bu ülkenin hükümeti değilsiniz . Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' nin iç ve dış savunmasından ve güvenliğinden hükümet sorumludur . Bunu da ancak ordusuyla ve emniyet güçleriyle yapabilir . Bu yoldan giderseniz , bu dolaptan çıkamazsınız .
Demokratikleşmeyi ağzından düşürmeyen Başbakan ' ın köşe yazarları için söylediği sözler de bunların içyüzünü yansıtmaktadır 3 . dünya ülkeleri bile sizden daha demokrattır . Orduyu susturdunuz , yargıyı susturdunuz , basını , işçiyi . Köylüyü susturdunuz diyelim bizi nasıl susturacaksınız? "